Turul I preliminar al European Handball League

HC Dobrogea Sud pleacă în Rusia cu gândul la calificare

398
HC Dobrogea Sud pleacă în Rusia cu gândul la calificare - hcds-1599154031.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud este pregătită pentru returul cu HC Victor Stavropol, din turul I preliminar al European Handball League. Constănțenii s-au impus în tur cu 26-18 și au luat o opțiune serioasă pentru calificarea în turul al doilea.


Chiar dacă au întâlnit o echipă a rușilor foarte arțăgoasă, "delfinii" și-au făcut jocul lor obișnuit și s-au impus fără prea mari probleme. În săptămâna aceasta HCDS a efectuat antrenamente atât în sala de forță, cât și în Sala Sporturilor din Constanța.
Astăzi, după ultimul antrenament efectuat la malul mării, urmează plecarea către Rusia.


La ora 15:30, constănțenii se vor îmbarca într-un autocar care îi va duce la aeroportul "Henri Coandă", iar apoi vor zbura pe ruta București-Istanbul-Rostov Don. Oamenii din tabăra echipei de pe litoral sunt optimiști în ceea ce privește calificarea, mai ales că victoria din tur le dă maximă încredere.


Partida din Rusia va fi una extrem de dificilă, iar elevii lui Djordje Cirkovic trebuie să fie foarte atenți.
Handbaliștii lui HC Victor Stavropol au arătat în manșa tur că nu dau înapoi, indiferent de ce scor este pe tabela de marcaj, astfel că pot reintra rapid în joc și în cărțile calificării.


HCDS nu se poate baza la Rostov Don pe unul dintre cei mai importanți jucători.
Căpitanul Zoran Nikolic  a văzut direct cartonașul roșu, astfel că acesta nu poate evolua în manșa retur.
Chiar și așa în tabăra constănțenilor există jucători care îi pot face uitată absența lui Nikolic. 


Ionuț Nistor a făcut un meci mare în turul de la Constanța, reușind să înscrie 11 goluri, astfel că este așteptat să aibă același randament bun și în meciul de la Rostov Don.


Irakli Chikovani, va fi apt de joc pentru partida retur cu HC Victor Stavropol, din turul I preliminar al European Handball League.
Georgianul a fost implicat într-o altercație în meciul tur cu unul dintre jucătorii ruși și a văzut cea de-a treia eliminare de 2 minute, astfel că a primit cartonașul roșu.


Pentru că nu a văzut cartonașul roșu direct, Chikovani poate juca astfel în meciul de la Rostov Don, care va avea loc duminică, cu începere de la ora 17:00. Unul dintre cei mai buni jucători ai constănțenilor în meciul tur a fost portarul Ionuț Iancu, care i-a exasperat pe adversari cu paradele sale spectaculoase.


Iancu a primit în permanență indicații de la președintele Ionuț Rudi Stănescu, care s-a aflat pe banca de rezerve și a comunicat cu goalkeeper-ul constănțean.


Chiar dacă fanii nu au acces în tribune din cauza pandemiei de coronavirus, cei de la HCDS țin legătura cu suporterii prin intermediul platformelor online. Pentru a menține o legătură cât mai strânsă cu fanii lor, oficialii echipei HCDS au hotărât ca pe numrele de pe tricourile de joc să fie trecute cu litere mici numele mai multor fani care ori de câte ori au ocazia încurajează echipa constănțeană.


De altfel, fostul mare jucător al celor de la HCDS, Laurențiu Toma, a specificat că dacă suporterii erau prezenți în tribune la turul cu HC Victor Stavropol, diferența de scor putea fi una mult mai mare.


"Ne așteptă un meci foarte greu în retur, rușii au arătat în prima repriză că sunt o echipă redutabilă și sunt convins că, pe teren propriu, vor face tot posibilul să întoarcă rezultatul. 8 goluri nu este o diferență prea mare în handbal, s-au mai văzut răsturnări de rezultat, dar noi suntem destul de maturi, cu o experiență bogată în cupele europene și eu zic că acolo vom merge tot la victorie. Cu suporterii în tribune, sunt convins că diferența ar fi fost mult mai mare!" , a declarat Laurențiu Toma.
Partida dintre HC Victor Stavropol și HCDS Constanța va avea loc duminică, cu începere de la ora 17:00.
Președintele Ionuț Rudi Stănescu știe că meciul din Rusia nu va fi deloc ușor pentru echipa pe care o conduce.


"Este un meci deosebit de greu. Chiar dacă am câștigat la 8 goluri acasă, va fi foarte dificil acolo. Dar mergem să ne calificăm! Ne vom lupta în Rusia ca să continuăm în Europa și să începem cu un moral bun întrecerea internă. Săptămîna viitoare ne așteaptă Cupa României, iar apoi startul campionatului." , a declarat Ionuț Rudi Stănescu.


După întoarcerea din Rusia, HC Dobrogea Sud va juca în turneul Final 4 al Cupei României, programat în 12-13 septembrie, la Sfântu Gheorghe. În semifinale, echipa de la malul mării va întâlni deținătoarea trofeului, Politehnica Timișoara. 


Cealaltă semifinală este Dinamo București – CSM Bacău. Federația Română de Handbal a programat și startul noii ediții a Ligii Zimbrilor, tot la Sfântu Gheorghe, unde echipele vor intra în cantonament pentru a se respecta măsurile de prevenire a infectării cu SARS CoV-2. Pe 14 va fi zi liberă, iar pe 15, 16 și 17 septembrie se vor juca primele trei etape de campionat.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3492 secunde