HC Dobrogea Sud merge la Bucureşti decisă să câştige Cupa României

158
HC Dobrogea Sud merge la Bucureşti decisă să câştige Cupa României - hcdobrogea2-1621765997.jpg

Articole de la același autor

HC Dobrogea Sud a încheiat Liga Naţională pe podium şi va juca din nou în Europa. Însă, echipa constănţeană mai are un obiectiv important în acest sezon: Cupa României, care începe săptămâna aceasta.

„Am câştigat medalia de bronz şi dreptul de a participa în sezonul viitor al cupelor europene, unde vom reprezenta din nou Constanţa. Urmează o nouă bătălie, cea pentru Cupa României. Este un trofeu foarte important, mergem la Bucureşti să jucăm patru meciuri şi să-l câştigăm”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.

Echipa constănţeană va debuta direct în optimile de finală, marţi, 25 mai, contra învingătoarei dintre CS Magnum Botoşani şi CS Universitatea Craiova. Dacă favoritele nu vor face pași greşiţi, iar Politehnica Timişoara va trece de CSU din Suceava şi HC Buzău de Politehnica Iaşi, atunci, în sferturile de finală, pe 27 mai, HC Dobrogea Sud va întâlni câştigătoarea optimii Poli Timişoara - HC Buzău.

„Nu excludem optimile. Tratăm fiecare meci cu responsabilitate, chiar dacă adversarul nu este foarte bine cotat. Iar în sferturi se anunţă un meci dificil, pentru că ambele sunt echipe incomode, fie că va fi Timişoara, fie că va fi Buzău. Dar eu cred că avem maturitatea şi experienţa să mergem mai departe şi să jucăm în Final Four”, a mai spus preşedintele Stănescu.

Federaţia Română de Handbal va analiza posibilitatea ca turneul Final Four al Cupei României, programat în week-end-ul 29-30 mai, la Sala Polivalentă din Bucureşti, să se desfăşoare cu spectatori, la 20% din capacitatea arenei.

XXX

În perioada 25-30 mai, lotul naţional de handbal-cadeţi al României se va afla într-un stagiu de pregătire centralizată la Târgu Mureş. De data aceasta, în cantonament vor fi prezenţi sportivi născuţi în anii 2004 şi 2005, neconvocaţi până acum la lot, precum şi handbalişti cu potenţial născuţi în 2006.

„Pentru următoarea acțiune a lotului de cadeţi, ne-am propus să vedem nivelul de pregătire al unor sportivi pe care nu i-am convocat până acum la nicio acţiune, deşi au fost monitorizaţi şi văzuţi până la această dată mai mult de 50 de sportivi (născuţi în anii 2004 şi 2005).

Totodată, vrem să reevaluăm nivelul de pregătire al unor sportivi pe care staff-ul tehnic al lotului de cadeţi îi are pe listele de convocaţi în trecut. La Târgu Mureş, sunt convocaţi şi zece sportivi născuți în 2006”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Handbal, antrenorul lotului naţional de cadeţi, Atilla Horvath.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7651 secunde