EHF European League, turul doi preliminar, manşa întâi

HC Dobrogea Sud merge încrezătoare la Plock. „Putem trece de polonezi!”

152
HC Dobrogea Sud merge încrezătoare la Plock. „Putem trece de polonezi!” - 1-1632119252.jpg

Articole de la același autor

HC Dobrogea Sud susţine, marţi, 21 septembrie, de la ora 19.45, în Polonia, primul meci cu Orlen Wisla Plock, din turul al doilea preliminar al EHF European League. După ce, în ultimele zile, s-au pregătit în formulă completă la Sala Sporturilor, luni dimineaţă, „delfinii” au urcat în avionul de Varşovia.

„Polonezii au o echipă bună, dar nu sunt peste noi. Putem trece de ei”, le-a transmis antrenorul Djordje Cirkovic elevilor săi, după ce a analizat jocul adversarilor. Iar factorul moral poate juca un rol foarte important în dubla cu Wisla.

Ajunşi cu bine la Plock, via Varşovia, handbaliştii constănţeni au programat, luni după-amiază, un antrenament în Orlen Arena (5.400 locuri), care va găzdui meciul de marţi.

„I-am urmărit pe cei de la Wisla. Au un joc de atac foarte bun şi foarte precis, linia de 9 metri este foarte bună şi experimentată, iar extremele fug foarte bine pe contraatac. Vom avea parte de un joc dificil, însă, dacă ne vom apăra ca în meciul cu Dinamo, eu zic că putem veni cu un rezultat care să ne dea şanse reale de calificare”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, extrema Ionuţ Nistor.

HC Dobrogea Sud a început sezonul cu cinci victorii la rând, dar şi Wisla a debutat perfect, având trei victorii în trei meciuri disputate în Superliga Poloniei. Echipa antrenată de spaniolul Xavi Sabate a dispus, miercuri, de Stal Mielec, scor 37-19, un meci în care a strălucit una dintre noile achiziţii, interul stânga rus Kosorotov, autor a 11 goluri.

Semifinalistă în EHF European League, ediţia 2020/2021, Wisla i-a transferat în vară pe internaţionalii ruşi Zhitnikov, centru, de la Pick Szeged, şi Kosorotov, de la Chekhovski Medvedi, pe portarul bosniac Ahmetasevic, de la Bosna Sarajevo, și pe slovenul Jan Jurecic, extremă dreapta, de la Dunkerque. Vicecampioana Poloniei are jucători foarte valoroşi în extreme, internaţionalii polonezi Komarzewski, dreapta, Czaplinski şi Krajewski, stânga, alături de croatul Mihic.

Centrul spaniol Mindegia, polonezul Daszek, spaniolul Fernando Alonso - interi dreapta, croatul Lucin, maghiarul Szita şi bosniacul Terzic - interi stânga completează un lot valoros, cu mare experienţă competiţională.

„Ne concentrăm 100% pentru meciul cu Wisla. Este un meci foarte greu, ştim din anii trecuţi, din cupele europene, că sunt o echipă care se poate bate cu oricine. Punctul lor forte? Au jucători de top, toţi cu experienţă în cupele europene. Eu, ca şi portar, văd extremele un pericol. Cred că micile detalii vor face diferenţa în ambele meciuri şi vor decide calificarea. Trebuie să jucăm ca o echipă!”, a declarat portarul Daniel Vasile.

XXX

Meciul retur se va juca marţi, 28 septembrie, de la ora 19.45, la Sala Sporturilor din Constanţa. Între cele două partide cu Wisla Plock, „delfinii” se vor opri la Cluj pentru a disputa, pe 24 septembrie, şi meciul cu Potaissa Turda, din etapa a treia a Ligii Naţionale.

Foto: Handbal Club Dobrogea Sud

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6653 secunde