Liga Națională de handbal masculin

HC Dobrogea Sud, în fața unui nou meci important. La Constanța vine CSM Vaslui

176
HC Dobrogea Sud, în fața unui nou meci important. La Constanța vine CSM Vaslui - hcds2-1569961307.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud trece prin momente delicate în Liga Națională. Echipa antrenată de Zvonko Sundovski și George Buricea vine după o înfrângere la Focșani, scor 20-23, și acum vrea să se revanșeze în fața propriilor suporteri. 


Astăzi, de la ora 18.00, la Constanța vine CSM Vaslui, echipă care stă mai bine în clasamentul Ligii Zimbrilor decât formația de la malul mării. Moldovenii sunt pe locul 8, cu 6 puncte, în timp ce Handbal Club Dobrogea Sud este pe 10, cu 3 puncte. 
Chiar dacă rezultatele nu sunt cele mai bune, suporterii constănțeni vin în continuare la sală și îi încurajază pe favoriții lor. 
Arma cheie în meciul cu CSM Vaslui ar putea fi brazilianul Fabio Chiuffa, cel care joacă pe postul de extremă dreaptă și care a avut evoluții spectaculoase în tricoul constănțenilor până în acest moment. Sud-americanul este de părere că HCDS trebuie să înceapă să își câștige meciurile, pentru a nu pierde contactul cu echipele fruntașe. 


Anul trecut, Dobrogea Sud a jucat finala Ligii Naționale, pe care a pierdut-o în fața celor de la Dinamo București. 
"Liga este puternică, sunt echipe de nivel foarte bun. Avem patru înfrângeri și trebuie să începem să câștigăm meciuri și să luăm puncte. În Europa, sper să trecem de următorul adversar și apoi să dăm de o echipă mai accesibilă ca să avem șanse la grupe", a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, Fabio Rocha Chiuffa. 
Brazilianul a vorbit și despre publicul incendiar care vine meci de meci în tribunele Sălii Sporturilor. Acesta este încântat de faptul că suporterii exultă la fiecare gol înscris de el sau de către colegii săi. 
"Îmi place publicul, îmi place că oamenii vin la meciuri. Mai mult decât orice, este foarte important ca noi să simțim că suporterii sunt alături de noi, că ne susțin. Pot să spun că animă atmosfera în sală, ne ajută foarte mult, fără doar și poate!", a adăugat handbalistul. 


XXX 
Meciul cu CSM Vaslui este unul extrem de important, mai ales că HCDS va juca, sâmbătă, cu maghiarii de la Csurgoi, în turul al doilea preliminar al Cupei EHF. 


Partida cu moldovenii ar putea reprezenta un antrenament cu public pentru echipa antrenată de Zvonko Sundovski și George Buricea, însă acest lucru se va întâmpla doar dacă jocul constănțenilor se va schimba în bine. Până în acest moment, echipa de la malul mării are un golaveraj echilibrat. HCDS a primit 132 de goluri și a înscris tot atâtea, în cele cinci etape care s-au scurs din actuala stagiune. 


De partea cealaltă, cei de la CSM Vaslui au înscris 127 de goluri și au primit 131. 
Un punct forte pentru HCDS ar putea fi și utilizarea celor doi portari. Egipteanul Hendawy a făcut jocuri destul de bune până acum, remarcându-se cu paradele sale, însă și Iancu îi face concurență acestuia pe post și astfel poate pune lacăt la poartă. 
Sârbul Malinovic este și el un as pe care Sundovski îl are în mânecă. La partida pierdută de HCDS în deplasarea de la Focșani, Malinovic a înscris nu mai puțin de șapte goluri. 
Partida dintre HCDS și CSM Vaslui se va disputa astăzi, cu începere de la ora 18.00, la Sala Sporturilor din Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Septembrie 2019
Stire din Sport : HC Dobrogea Sud merge după puncte la Focșani
Pagina a fost generata in 0.6402 secunde