Liga Națională de handbal masculin

HC Dobrogea Sud este pe val. Constănțenii pregătesc meciul cu CSM București

349
HC Dobrogea Sud este pe val. Constănțenii pregătesc meciul cu CSM București - hcds-1582578667.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud trece prin momente foarte bune în Liga Națională. Echipa antrenată de Djordje Cirkovic a câștigat meciul de la Vaslui, scor 23-20, și s-a întors la Constanța, acolo unde continuă antrenamentele în Sala Sporturilor. 


Formația de la țărmul mării este pe locul 4 în Liga Zimbrilor, cu 36 de puncte obținute în 19 meciuri jucate. La începutul sezonului regulat, președintele HCDS, Ionuț Stănescu, declara că obiectivul principal al echipei este calificarea în play-off. HCDS a ajuns la 16 meciuri consecutive fără înfrângere, iar acest lucru le dă încredere constănțenilor că pot reuși mai mult decât o clasare în play-off. 


"Delfinii" au devenit deja o amenințare pentru liderul Dinamo, formație pe care au învins-o în Sala Sporturilor din Constanța, la capătul unui meci extrem de spectaculos. 


În etapa viitoare, HCDS va juca, pe teren propriu, cu CSM București, echipă care se află pe locul 6 în Liga Națională, cu 32 de puncte. Meciul va avea loc la Constanța, sâmbătă, 29 februarie, de la ora 15.30. 


HCDS este angrenată și în Cupa României, competiție care își va disputa Final Four-ul chiar la Constanța, la Sala Sporturilor, în perioada 4-5 aprilie. Elevii lui Djordje Cirkovic vor juca în semifinale cu Politehnica Timișoara, în timp ce, în celălalt meci din "careul de ași", Dinamo va da piept cu HC Bacău. 


XXX 
Echipa de Divizia A HCDS a pierdut la limită, scor 30-31, meciul cu CSA Steaua București, din etapa a 5-a, turul II, disputat duminică, la Sala Sporturilor din Constanța. 


Un joc echilibrat, decis pe final de câteva inexactități, va servi cu siguranță ca temă de lucru pentru băieții antrenați de George Buricea și Enis Murtaza. Au lipsit cei trei internaționali juniori prezenți la Jocurile Mediteraneene, în schimb au jucat, de la prima echipă, Dani Vasile, Gabriel Ilie și Daniel Susanu. 


Steaua, antrenată de fostul portar al echipei naționale Ștefan Laufceac, i-a avut în teren pe experimentații Ionuț Georgescu și Răzvan Răpciugă, care au jucat ani de-a rândul la cel mai înalt nivel pentru roș-albaștri, dar și pe fostul jucător al constănțenilor Claudiu Marcu. 


Victoria le-a surâs ambelor echipe în finalul partidei. Ostace a marcat pentru 30-29, în minutul 58, și i-a lăsat pe adversari în inferioritate numerică după faultul dur al lui Ivancenco. Oaspeții s-au descurcat însă și au întors rezultatul, Georgescu marcând din 7 metri pentru 31-30. 


David Cutura a trimis în bară, din situație unu contra unu cu portarul, apoi ambele echipe au irosit ultimele atacuri. 
HCDS II este pe locul 3 în Seria B a Diviziei A, cu 27 de puncte obținute în 17 meciuri jucate. Constănțenii vor juca în etapa viitoare împotriva CSM-ului București II, formație aflată pe locul 6 în clasament. 


Liderul seriei este CS Medgidia, echipă care s-a impus, tot duminică, la Sala Sporturilor "Iftimie Ilisei", în fața CSM-ului Alexandria, scor 26-23. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6191 secunde