HC Dobrogea Sud debutează în Liga Naţională. HC Buzău, prima adversară

160
HC Dobrogea Sud debutează în Liga Naţională. HC Buzău, prima adversară - 24051872819543822713918602656501-1631262664.jpg

Articole de la același autor

Duminică, 12 septembrie, de la ora 15.30, în direct la TVR 1, handbaliştii de la HC Dobrogea Sud revin în Sala Sporturilor pentru startul în noua ediţie de campionat.

Primul meci va fi contra echipei HC Buzău şi contează, de fapt, pentru etapa a doua a Ligii Naţionale. Duelul din prima etapă, cu CSM Bucureşti, a fost reprogramat pentru data de 15 septembrie. Ambele partide au fost amânate pentru a permite formaţiei constănţene să dispute „dubla” cu Csurgoi KK, din primul tur preliminar al EHF European League.

„Avem două meciuri unul şi unul. Vor fi adversari dificili, dar sperăm să obţinem două victorii.

Începem campionatul cu gândul tot la Europa, pentru că ne aşteaptă Wisla Plock, pe 21 şi 28 septembrie, iar miza este calificarea în grupele Ligii Europene. Şi vrem să fim în cea mai bună formă la ora meciurilor cu polonezii”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.

Pentru că luptă pe două fronturi, echipa constănţeană este obligată să îşi decaleze partidele de campionat cu Potaissa Turda, din 19 septembrie, şi Steaua Bucureşti, din 26 septembrie. HC Dobrogea Sud are un program încărcat, iar antrenorii Djordje Cirkovic şi George Buricea au condus şedinţele de pregătire din primele zile fără jucătorii convocaţi la lotul naţional.

Nistor, Vasile, Ilie, Susanu şi Caba s-au antrenat până miercuri în Bucureşti, sub bagheta noului selecţioner, spaniolul Xavier Pascual, care a vrut să vadă pe cine poate conta în campaniile viitoare. Tricolorii vor juca în ianuarie, pe teren propriu, cu Israel, Cipru şi Republica Moldova, în primul turneu preliminar de calificare pentru Campionatul Mondial din 2023.

XXX

Noul sezon competiţional al Diviziei A la handbal masculin va debuta în data de 18 septembrie. Federaţia Română de Handbal a făcut anunţul oficial, iar competiţia se va derula pe patru serii, asta după ce numărul de echipe s-a mărit ca urmare a obligativităţii cluburilor din Liga Naţională de a avea echipă secundă înscrisă în campionat.

HC Dobrogea Sud II Constanţa a fost repartizată în Seria B, alături de CS Medgidia, CS Dinamo II Bucureşti, CSM II Bucureşti, CNOPJ Bucureşti, CSA Steaua II Bucureşti, CSM II Alexandria, CSU Piteşti, AHM Călăraşi şi HC Buzău II.

Sorin MIHALACHE

Foto: Facebook / Handbal Club Dobrogea Sud

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3674 secunde