HC Dobrogea Sud continuă lupta pentru îndeplinirea obiectivelor. „Campionatul nu e jucat!”

243
HC Dobrogea Sud continuă lupta pentru îndeplinirea obiectivelor. „Campionatul nu e jucat!” - hcdobrogea2-1609958815.jpg

Articole de la același autor

În 2021, HC Dobrogea Sud continuă lupta pentru obiective și îi așteaptă pe fani în tribune. Președintele Ionuț Stănescu spune că, în ciuda tuturor dificultăților, clubul constănțean a navigat cu bine prin apele tulburi ale pandemiei și că există motive de satisfacție și de optimism în privința viitorului.

„A fost un an 2020 foarte greu. Am fost obligați să ne adaptăm din mers, pentru că, din cauza pandemiei, data începerii campionatului s-a mutat de trei ori. Handbalul a fost primul sport de sală care a început competițiile în noul sezon. Cu bune, cu rele, a mers înainte, asta ne-am dorit.

Am reușit să ne găsim ritmul, să ajungem la un nivel destul de bun și, zic eu, să facem un tur de campionat foarte bun. Au fost și rezultate neașteptate, surprize mari. E clar că pandemia ne-a afectat pe toți, nu s-a început pregătirea normal, iar forma fizică a variat foarte mult de la o lună la alta. Dar, am reușit să facem un program prin care jucătorii să ajungă la forma optimă la meciurile importante”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.

Antrenorii Djordje Cirkovic și George Buricea au început noul sezon cu o echipă schimbată, în care au debutat patru jucători transferați în vară, rusul Komogorov, croatul Blazevic, turcul Ersin și muntenegreanul Radojevic, dar și câțiva puști din pepiniera proprie, Ostace, Stănescu, Bruj, Chilianu, Preda și Moroșanu.

„Am adus jucători noi. Unii s-au acomodat, alții mai puțin. Dar, ce ne bucură foarte mult este faptul că am promovat jucători tineri. Asta ne dorim. Scopul academiei noastre de handbal este să creștem jucători tineri români, jucători constănțeni, pe care să-i promovăm la echipa mare. Mulți chiar au confirmat, iar asta nu face decât să ne dea speranțe că academia noastră produce și că suntem pe un drum bun.

La meciul cu Turda ne-au lipsit nouă jucători din motive de sănătate și, totuși, am reușit să alcătuim o echipă competitivă. Trei jucători au debutat în prima ligă la acest meci și mă bucur că au făcut-o bine. Ne dă speranțe pentru viitor”, a mai spus preşedintele Stănescu.

XXX

HC Dobrogea Sud a încheiat prima parte a sezonului cu un bilanț pozitiv în Liga Naţională: 12 victorii și un loc trei care o menține în cursa pentru titlu. În 2021, se va decerna și Cupa României, trofeu pentru care Constanţa va lupta alături de celelalte 15 echipe din prima ligă.

Dar cel mai mare of rămâne lipsa suporterilor la meciuri și faptul că echipa nu poate juca în propria sală.

„După un an atât de greu, putem spune că suntem pe plus, chiar dacă am pierdut trei meciuri în campionat. Suntem în grafic și continuăm lupta pentru obiective. Se pot întâmpla multe până la sfârșitul sezonului, campionatul nu e nici pe departe jucat.

În 2021, ne dorim să fim sănătoși, să ne continuăm activitatea. În primul rând, așteptăm cât mai repede suporterii în tribune. Ne dorim să îi simțim din nou aproape, lângă noi. Este foarte greu ca sportiv, ca echipă, să joci fără fani. Sperăm să putem juca din nou acasă, cu spectatori”, a explicat preşedintele Ionuţ Stănescu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.531 secunde