Liga Naţională de handbal masculin, etapa a 13-a

HC Dobrogea Sud, bătălie eroică în duelul cu Potaissa Turda

165
HC Dobrogea Sud, bătălie eroică în duelul cu Potaissa Turda - hcdobrogea-1608307148.jpg

Articole de la același autor

Misiune dificilă pentru HC Dobrogea Sud în Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe, unde echipa constănţeană a întâlnit, joi seară, pe Potaissa Turda, într-o partidă contând pentru etapa a 13-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.



Antrenorul Djordje Cirkovic nu a putut conta pe nu mai puţin de nouă jucători - Ionuț Iancu, Dani Vasile, Ionuț Nistor, Igor Radojevic, Irakli Chikovani, Nebojsa Simovic, Onur Ersin, Ionuț Stănescu jr. și Andrei Bruj -, toți cu probleme de sănătate, dar, chiar şi în aceste condiţii, „delfinii” s-au bătut admirabil pentru fiecare minge.


În prima repriză, Potaissa a condus cu 9-4 (min. 13), 14-8 (min. 20) şi 15-10 (min. 23), apoi Constanţa a reuşit o serie senzaţională de şase goluri consecutive şi a preluat conducerea, 16-15. Totuși, la pauză, Potaissa a intrat în avantaj, 17-16, pentru ca, în partea a doua a jocului, să încline balanța victoriei în favoarea sa. La 32-30, cu om în plus, Dragas i-a dus pe ardeleni la 33-30, în minutul 55, apoi Turda a gestionat bine finalul, 36-32.


HC Dobrogea Sud: Chilianu, Preda - Șandru 9 goluri, Chiuffa 5, Komogorov, Susanu, Andrei (câte 4), Blazevic 3, Ignat 2, Ilie 1, Buricea, Nikolic, Moroșanu.


„Ne-am apărat șansa, ne-am luptat, dar aşa a fost să fie. Echipa s-a mobilizat extraordinar, în ciuda absențelor numeroase, eu spun că am făcut față cu brio acestui derby. Vreau să-i felicit și pe tinerii care au debutat cu această ocazie în Liga Națională, portarii Chilianu și Preda și extrema dreaptă Moroșanu. Se văd roadele politicii noastre de a crește la academie jucători care să poată face pasul la prima echipă”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.


Unii dintre jucătorii absenţi din duelul cu Turda ar putea reveni în echipă pentru ultimele două partide din turul Ligii Naţionale, cu CSM Vaslui și HC Buzău, pe 22 și 23 decembrie, în turneul de la Sfântu Gheorghe.
„Încercăm să depășim acest moment greu și ne focusăm pe cele două meciuri care urmează săptămâna viitoare. Și ne gândim la revanșă, să sperăm că returul îl vom putea juca pe teren propriu”, a mai spus preşedintele Stănescu.

XXX



Celelalte rezultate ale rundei: Dinamo București - Minaur Baia Mare 28-23, CSM Vaslui - CSM București 33-35, CSM Făgăraș - Politehnica Timișoara 25-24, Steaua Bucureşti - CSM Focșani 26-29, HC Buzău - CSM Reșița 27-30, CSM Bacău - CS Magnum Botoșani 29-25.
În clasament, Dinamo este lideră, cu 39 de puncte, urmată de Potaissa Turda, 33 puncte, și HC Dobrogea Sud, 30 puncte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.7679 secunde