HC Dobrogea Sud a încheiat cu brio turneul amical de la Buzău

224
HC Dobrogea Sud a încheiat cu brio turneul amical de la Buzău - handbal-1566148149.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud a participat, săptămâna trecută, la un turneu amical care a avut loc în sala "Romeo Iamandi" din Buzău. Constănțenii au susținut trei meciuri de pregătire, cu CSM București, HC Buzău și CSM Vaslui. 


În prima partidă, cea cu formația din Capitală, elevii lui Zvonko Sundovski au cedat la limită, scor 23-24. A fost meciul de debut pentru Fabio Chiuffa. Brazilianul s-a alăturat celorlalți jucători transferați în această vară, care au doar două partide de pregătire în plus în tricoul echipei de la malul mării: muntenegreanul Nebojsa Simovic, egiptenii Karim Handawy și Omar Yassin. Lipsa de omogenitate s-a reflectat în evoluția fluctuantă din timpul partidei. 
A fost 14-11 la pauză pentru HCDS, dar au urmat 10 minute fără gol, în debutul reprizei secunde, și neinspirația în atac le-a permis celor de la CSM București să întoarcă rezultatul: 14-16, în minutul 40. CSM și-a majorat avantajul, 20-15, în minutul 45 și 23-17, în minutul 52. Dobrogea Sud a revenit pe final și s-a apropiat la un singur gol, 23-24, dar a ratat șansa unui egal. 
În celelalte două partide disputate la Buzău, HCDS a obținut două victorii. În meciul jucat împotriva amfitrionilor, nou-promovați în Liga Zimbrilor și conduși de pe margine de fostul selecționer Eliodor Voica, echipa antrenată de Zvonko Sundovski și George Buricea s-a impus la o diferență clară, scor 31-21, la pauză 19-10. 
Au evoluat pentru HC Dobrogea Sud: Iancu, Handawy, Vasile - Nistor 6, Omar 5, Ilie 4, Chikovani 3, Chiuffa 3, Csog 3, Nikolic 3, Malinovic 2, Ignat 1, Simovic 1, Susanu, Moroșanu.
În ultimul meci, cel cu CSM Vaslui, Dobrogea Sud s-a impus cu 31-26. Antrenorul Zvonko Sundovski a trimis în teren următoarea garnitură: Iancu, Handawy, Vasile - Chikovani 6, Malinovic 5, Nistor 4, Chiuffa 4, Andrei 3, Ignat 3, Csog 2, Omar 1, Ilie 1, Nikolic 1, Simovic 1, Susanu, Moroșanu. 
"Au fost trei meciuri foarte utile, aveam nevoie de ele ca de aer, ținând cont de greutățile pe care le-am întâmpinat la începutul pregătirii: Iancu și alți jucători au fost accidentați, egiptenii și brazilianul au venit foarte târziu la pregătire și au nevoie de timp să se acomodeze cu orașul, colegii, numai vorbim de sistemul de apărare și atac. Ținând cont de toate dificultățile mai sus enumerate, ne-am descurcat bine în cele trei meciuri, cu un plus mare pentru portari", a declarat George Buricea, proaspăt numit antrenor secund al echipei de pe litoral. 


XXX 
Brazilianul Fabio Rocha Chiuffa, noua extremă dreaptă a Dobrogei Sud, s-a integrat repete în atmosfera lotului și speră să aibă evoluții cât mai bune în tricoul constănțenilor și să ajute la îndeplinirea obiectivelor. Acesta s-a născut la Promissao, statul Sao Paulo, și a mai jucat în cariera sa la Sao Bernardo (Brazilia), Guadalajara și La Rioja (Spania), Kolding (Danemarca) și Sporting Lisabona (Portugalia). A marcat 369 de goluri în 146 de apariții în tricoul selecționatei Braziliei, alături de care a câștigat medalia de aur la Jocurile Panamericane din 2015 și 2016 și la Jocurile Sudamericane din 2018. A fost declarat cea mai bună extremă dreapta la JP din 2016 și la JS din 2018, când a devenit și golgheter. A participat la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. 
"Cred că sunt un jucător eficient, nu mă consider spectaculos. Dar îmi plac mult fanii, îmi place să joc cu o sală plină, suporterii sunt al 8-lea jucător. Sper să fiu cât mai bun posibil, iar publicul să fie mulțumit de mine", a punctat sud-americanul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 August 2019
Stire din Sport : Transfer de răsunet pentru HCDS
Pagina a fost generata in 0.5494 secunde