Handbalul românesc, din nou îndoliat. A murit Gheorghe Dogărescu

Joi, 20 August 2020
141
La doar trei zile de la decesul marii campioane Viorica Ionică, handbalul românesc este din nou îndoliat.

Federația Română de Handbal a anunțat, pe site-ul oficial, trecerea în neființă a unui alt jucător emblematic al naționalei masculine a României: Gheorghe Dogărescu.

Fost component al naționalei României care a cucerit medaliile de bronz la Jocurile Olimpice din 1984, de la Los Angeles, Dogărescu a încetat din viață la vârsta de 60 de ani.

Născut pe 15 mai 1960, în Viziru, Gheorghe Dogărescu și-a început cariera la CSS Galați, unde a practicat handbalul până la vârsta de 19 ani. În 1979, el a făcut mutarea către Dinamo București, unde avea să-și petreacă cea mai mare parte a carierei.

Printre cele mai importante realizări ale carierei, se numără finala de EHF Cup Winners Cup (1982) jucată în tricoul lui Dinamo București și o medalie extrem de prețioasă, de bronz, obținută pentru România în cadrul Jocurilor Olimpice de la Los Angeles (1984).

"Drum lin și partide frumoase în Ceruri, alături de toate valorile plecate, Gheorghe Dogărescu!", a transmis Federația Română de Handbal. Pagina a fost generata in 0.3689 secunde