Handbaliștii l-au comemorat pe Zoran Kurtes. "Îmi pare rău de un singur lucru"

283
Handbaliștii l-au comemorat pe Zoran Kurtes.

Articole de la același autor

În ziua în care s-au împlinit zece ani de când Zoran Kurtes, unul dintre cei mai apreciați antrenori din handbal care au activat în România, a trecut în neființă, jucătorii celor de la HCDS, împreună cu staff-ul tehnic și cu întreaga conducere din Constanța, și-au adus aminte de acesta și unii dintre ei au scris cuvinte frumoase la adresa tehnicianului.

George Buricea, cel mai experimentat om din lotul echipei Handbal Club Dobrogea Sud (HCDS), a simțit nevoia să scrie câteva rânduri pe pagina sa oficială de Facebook în care l-a descris foarte frumos pe Zoran Kurtes.

"Pentru mine, Zoran Kurtes a fost unul dintre cei mai buni antrenori din istoria Constanței și cel mai corect. El a reușit cel mai bine să apropie jucătorii și să ne facă să fim atât de uniți. Zoran a însemnat enorm. A fost omul care te făcea să joci și pentru el, nu doar pentru suporteri sau pentru familie. Am atâtea amintiri frumoase alături de el, dar prima care-mi vine în minte e după victoria de la Braga din Cupa Cupelor, în noiembrie 2008. În acea noapte s-a născut Sara, primul meu copil. Mi-aș fi dorit să fiu acasă, însă nu era posibil, așa că am sărbătorit acolo alături de colegi, având și calificarea ca motiv. Alături de câțiva băieți, am stat la povești cu Zoran și ne-am simțit extraordinar. L-am simțit atât de aproape în acele momente savuroase, că parcă și acum e lângă mine când îmi reamintesc. O să prețuiesc acea amintire toată viața mea și o să-i onorez memoria lui Zoran Kurtes de câte ori voi avea ocazia să vorbesc despre acest OM. Am fost întrebat azi ce i-aș mai spune dacă aș avea ocazia să-l mai reîntâlnesc măcar o dată. Îmi pare rău că n-am mai apucat să ne vorbim în ziua dinaintea tragediei, însă aș vrea să știe tot ce v-am povestit vouă că am simțit pentru el. Îmi lipsești, Zoran!" , a scris George Buricea.

Zoran Kurtes, în vârstă de 44 de ani, a decedat în urmă cu zece ani, în camera sa de hotel din stațiunea Mamaia.

Tehnicianul sârb se pregătea să urmărească un meci de baschet la televizor, când i s-a făcut rău deodată și s-a așezat pe patul din camera de la Hotelul Flora din Mamaia, iar un prieten care-l însoțea a sunat la 112. Un echipaj SMURD a încercat timp de o oră să-l resusciteze, fără să reușească. Decesul a fost constatat în jurul orei 23.00. Zoran Kurtes, 44 de ani, a câștigat cu HCM Constanța două titluri de campion și a dus pentru prima oară o echipă masculină românească în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Născut pe 23 decembrie 1965, Kurtes a activat ca jucător timp de 11 sezoane pentru Jugovic Kac.

Ca antrenor, Kurtes a mai pregătit pe Jugovic Kac, Sintelon, Crvenka, Partizan Belgrad, Vojvodina Novi Sad, Pick Szeged și Al-Ahly, adunând trei titluri și trei cupe ale Serbiei, dar și un titlu în Egipt.

În 2003, Kurtes a fost antrenor principal al naționalei Serbiei și Muntenegrului, cu care s-a clasat pe locul 8 la Campionatul Mondial. Cele mai mari performanțe în cupele europene ale lui Kurtes le reprezintă semifinala din Cupa EHF, în 1999-2000 (Sintelon - Valladolid) și semifinala din Cupa Cupelor, în sezonul 2001-2002 (Partizan Belgrad - Ciudad Real).

Kurtes era antrenorul Constanței din 29 septembrie 2008. El era căsătorit și avea doi copii, familia sa aflându-se la Belgrad.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4198 secunde