Handbal / SCM Râmnicu Vâlcea şi-a adus antrenor de top: norvegianul Bent Dahl

94
Handbal / SCM Râmnicu Vâlcea şi-a adus antrenor de top: norvegianul Bent Dahl - 24255514448451229521886013730568-1632206912.jpg

Articole de la același autor

Echipa feminină de handbal SCM Râmnicu Vâlcea are un nou antrenor: norvegianul Bent Dahl, actual membru al staff-ului naționalei de handbal a României.

„Am ales Vâlcea pentru că este o șansă unică, Vâlcea fiind un club de top, cu performanţe istorice. Din această privinţa, mi-a fost foarte ușor să accept când SCM Râmnicu Vâlcea a venit cu această propunere. De asemenea, echipa joacă un handbal bun, practică un stil modern, dar îmi doresc foarte mult să-mi imprim propria filosofie în jocul echipei. Sper ca împreună să revenim la cerințele așteptate de toată lumea și pe termen lung îmi doresc să fim în topul competiției interne”, a declarat tehnicianul norvegian.

În vârstă de 50 de ani, Bent Dahl are o vastă experiență în sport, fiind un fin cunoscător și un auto-intitulat expert al handbalului. Și-a început cariera ca analist al naționalei feminine a Norvegiei, în 1999, fiind și antrenor al loturilor naționale de juniori a Norvegiei, între 1999 și 2008.

A mai antrenat la Oppsal, Kongsberg, dar și la echipa maghiară Siofok, fiind deținător al licenței master coach, dar și absolvent al unui master pe linie academică al Federației Europene de Handbal în 2018.

Dahl îl înlocuieşte pe sârbul Goran Kurtes, numit în iunie la cârma formaţiei vâlcene, după plecarea lui Florentin Pera la ŢSKA Moscova.

Totodată, Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea și interul stânga Evgenija Minevskaja au ajuns la un acord comun în privința rezilierii contractului de activitate sportivă.

Handbalista a reușit sa marcheze de 64 de ori pentru SCM, în ediția trecută de campionat. Ea a fost la înălțime în Liga Campionilor, având o medie de aproximativ trei goluri pe meci, reușind sa înscrie de 33 de ori.

Foto: Facebook / SCM Râmnicu Vâlcea - Handbal feminin 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5649 secunde