Gimnastică / Aur european pentru România pe echipe şi la individual compus - junioare

538
Gimnastică / Aur european pentru România pe echipe şi la individual compus - junioare - gimnasticaaur1812-1608314506.jpg

Articole de la același autor



Două medalii de aur (pe echipa şi la individual compus) și una argint (la individual compus) pentru România, vineri, 18 decembrie, la Campionatele Europene de gimnastică de la Mersin, performerele fiind Ana Maria Bărbosu, Mara Ceplinschi, Iulia-Florentina Trestianu, Andreea Preda și Ana Maria Turcu. 
Ele fac parte din proiectul național de relansare a gimnasticii românești „Țară, țară, vrem campioane!”, inițiat acum şase ani de antrenorii Mariana Bitang și Octavian Belu. 
România, cu 156.463 puncte, a surclasat Ucraina, peste 10 puncte diferență, și Ungaria. 
Aceasta este prima medalie de aur pe echipe, la juniori, pentru România, după ediţia de la Arezzo 1992. 
Fetele sunt componente ale lotului olimpic de junioare de la Deva și sunt antrenate de Lucian Sandu, Gina Gogean, Cătălin Meran și Cristinel Micu. 


La individual compus, podiumul a fost integral românesc, cu Ana Bărbosu pe primul loc, cu 54,599 puncte, urmată de Maria Ceplinschi, 50,499 puncte, şi de Iulia Trestianu, 49,866 puncte, însă doar primele două au obţinut medaliile (aur, respectiv argint). Bronzul a reveni ucrainencei Daniela Batrona, a patra clasată, cu 49,832 puncte. Conform regulamentului, o ţară poate avea doar două reprezentante într-o finală. 


Junioarele au alte opt șanse de a urca pe podium în finalele pe aparate de duminică, 20 decembrie, unde s-au calificat câte două la fiecare aparat. 


Finala senioarelor este programată sâmbătă, 19 decembrie, de la ora 14.25, în direct, la TVR 2. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7463 secunde