Gimnastele constănțene au cucerit aurul și argintul la Naționale

303
1

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, la Onești, a avut loc Campionatul Național de gimnastică artistică pe echipe junioare 1 și 2, de unde micuțele gimnaste constănțence s-au întors cu două medalii - una de aur și una de argint. În cadrul aceleiași competiții, au avut loc și calificările pentru campionatul individual din toamnă.

Echipa CSS 1, formată din Ana Maria Avram, Alexandra Patriche, Emilia Munteanu și Gabriela Toader, a cucerit titlul național la junioare 2 nivel 3. Cele patru s-au calificat și la individual, iar alături de ele au mai trecut și Maria Holbură (junioare 1), Diana Harabagiu (junioare 2 nivel 3) și Bianca Matei (junioare 2 nivel 4).

Sportivele de la CSS 1 sunt pregătite de Mirela Szemerjai, Cătălin Meran, Sorin Bechir, Mădălina Hârbu, Petruța Marcu și coregraf Mihaela Lintzmaier.

Conform site-ului oficial al Federației Române de Gimnastică, sportivele din Constanța s-au impus la o diferență de aproape 30 de puncte față de celelalte echipe.

Formația CS Farul, compusă din Georgiana Juravle (antrenori, Camelia Voinea și Florin Uzum), Corina Găianu și Carmen Glăvan, s-a clasat pe locul al doilea la junioare 1. Alături de cele trei, s-au mai calificat pentru campionatul individual: Teea Milea (junioare 1), Silvia Sfiringu și Ioana Stănciulescu (junioare 2 nivel 3), Ariadna Stanciu și Nicole Coman (junioare 2 nivel 4).

Gimnastele de la CS Farul sunt antrenate de Clemența Garabet și de Dana și Remus Nicolai.

Un aspect important este faptul că unele dintre sportive se antrenează în loturile naționale. Holbură se pregătește cu lotul de la Izvorani, Stănciulescu face parte din lotul de la Onești, iar cele trei sportive medaliate cu argint fac parte din lotul de la Deva.

"În fiecare an, Constanța s-a bătut la titlu. Sportivele de la malul mării s-au aflat dintotdeauna în elita gimnasticii românești. Suntem mulțumiți de performanța fetelor", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenoarea Clemența Garabet.

Cu toate acestea, un minus pe care l-a observat antrenorul constănțean Cătălin Meran este numărul scăzut de sportivi. Dacă la junioare 1 au concurat șase echipe (CN Cetate Deva 1 și 2, CS Farul, CSA Steaua București, CSM Onești și CSS Galați), la junioare 2 nivel 3 și 4 au fost doar câte trei formații (nivel 3 CSS 1 Constanța, CNS Cetate Deva, CSS Focșani; nivel 4: CSM Onești, CSA Steaua, CSSG Focșani).

"Din păcate, au fost foarte puțini copii. Remarc faptul că, odată cu creșterea nivelului, sunt din ce în ce mai puțini copii. Este păcat!", a afirmat tehnicianul. 

Comentează știrea

catalin
3 iulie 2015

Bani imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Va asteptam urgent in echipa noastra, pentru a colabora cu noi si pentru a castiga 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) imediat, din prima luna, cu o activitate deosebit de simpla si de viitor. Garantam seriozitate absoluta si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6371 secunde