Gimnaste din Constanţa, pe podiumul turneului internaţional de la Combs la Ville

598
Gimnaste din Constanţa, pe podiumul turneului internaţional de la Combs la Ville - 25949311627942806442041162906670-1637584958.jpg

Articole de la același autor

Intrată, în ultimii ani, într-un trist con de umbră, gimnastica românească dă semne de revigorare. Noua generaţie de junioare pare a fi una de valoare, însă e nevoie de timp şi multă pregătire pentru a spera că vom ajunge din nou în vârful piramidei.

Evoluţie foarte bună pentru echipa feminină de gimnastică a României, care a câştigat turneul internaţional de la Combs la Ville (Franţa). La această performanţă au contribuit decisiv Sabrina Voinea Maneca, de la CS Farul Constanţa, Andreea Preda, de la CSS 1 Constanţa, Amalia Ghigoarţă, de la LPS Cetate Deva, care s-au clasat pe primul loc. De asemenea, gimnasta din Deva a fost a treia la individual.

Cu un total de 102,267, tinerele gimnaste tricolore s-au impus în faţa reprezentantelor Germaniei (101,750 p), medaliate cu argint, şi Italiei (99,500 p), medaliate cu bronz. Iar echipa secundă a României a încheiat reuniunea pe poziţia a şasea (98,433 p).

Imnul naţional al României a răsunat în sala din Combs la Ville şi în ziua finalelor pe aparate, când junioarele tricolore au cucerit încă patru medalii: două de aur, prin constănţeanca Sabrina Voinea Maneca, la sărituri, şi Amalia Ghigoarţă la sol, şi două de argint, prin Amalia Ghigoarţă, la paralele, şi Miruna Valentina Botez, de la CSS 1 Constanţa, la sol.

La concursul din „Hexagon” au mai fost prezente, fără a urca pe podium, alte două junioare românce, Adina Crişan şi Shakira Cantaragiu, ambele de la LPS Cetate Deva.

Sabrina Voinea Maneca se antrenează la Constanţa chiar sub comanda mamei sale, fosta campioană mondială Camelia Voinea, iar celelalte gimnaste participante la competiţia din Franţa se pregătesc la CNOPJ Deva cu Gina Gogean, Ramona Micu, Florin Uzum şi Lucian Sandu, respectiv la CNOPJ Constanţa, alături de antrenorii Carmen Traicu, Cătălin Meran, Sorin Bechir şi Ciprian Creţu.

Gimnastele fac parte din proiectul „Ţară, ţară vrem campioane!”, coordonat de Mariana Bitang şi Octavian Bellu şi finanţat de OMV Petrom.

XXX

Un gimnast român scrie istorie la Baku. În vârstă de numai 16 ani, Alexandru Avasiloae este primul reprezentant al ţării noastre care va participa la Campionatele Mondiale de trambulină din Azerbaidjan. După doar trei luni de pregătire specifică, gimnastul legitimat la CSA Steaua Bucureşti va debuta într-o competiţie internaţională. Având experienţa săriturilor în apă, sport cu care a început performanţa, el va concura la categoria 17-21 ani.

„Am emoţii şi totodată sunt foarte mândru să reprezint România la un Campionat Mondial. Aşteptările sunt mereu mari la mine, sper să bat jumătate dintre participanţi”, a declarat Alexandru Avasiloae, care a plecat luni, 22 noiembrie, spre capitala Azerbaidjanului împreună cu antrenorii Florin Avasiloae, Mircea Brânzea şi kinetoterapeutul Răzvan Spirescu.

De asemenea, Amalia Puflea, de la CSS Bârlad, şi Ana Maria Bărbosu, de la CSS Focşani, vor participa, în perioada 26-29 noiembrie, la tradiţionalul concurs Top Gym de la Charleroi. Cele două gimnaste vor merge în Belgia împreună cu antrenorul Lucian Sandu.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4227 secunde