Gheorghe Hagi, membru al Comisiei pentru fotbal profesionist a FRF

294
Gheorghe Hagi, membru al Comisiei pentru fotbal profesionist a FRF - gheorghe-1529854087.jpg

Articole recomandate

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că, dintre cei 13 membri nominalizați, singurul care a refuzat să facă parte din Comisia pentru fotbal profesionist a FRF este președintele LPF, Gino Iorgulescu, în timp ce proprietarul și antrenorul grupării FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a acceptat. 


"Singura persoană care nu a dorit să facă parte din Comisia pentru fotbal profesionist este Gino Iorgulescu. Gheorghe Hagi face parte din comisie, desigur, e unul dintre patronii care au performat. Ne dorim ca timpul să îi permită să fie prezent. Oricum, nu ne vom întâlni în fiecare săptămână. Avem o regândire a fotbalului de performanță și l-am împărțit în fotbal profesionist și fotbal amator. Și am întărit aceste două perspective prin două comisii. Acestea se vor reuni de două ori pe an și vor lua decizii privind subiecte strategice de dezvoltare a fotbalului din România pe care le vor propune mai departe Comitetului Executiv al FRF", a declarat Răzvan Burleanu, citat de Agerpres. 


"Această comisie de fotbal profesionist a fost gândită pentru a crea un spațiu de dezbatere. E o comisie consultativă, pentru că deciziile se iau la nivel de Comitet Executiv. În același timp, dacă vrei să iei decizii importante pe ceea ce înseamnă Liga I, atunci ai și Adunarea Generală a LPF. Astfel încât colegii noștri de la LPF să nu se simtă ofuscați că avem această Comisie de fotbal profesionist. Obiectivul este să creăm un spațiu de dezbatere pentru prima oară în România, unde să îi avem implicați pe patroni, deținătorii de drepturi TV și alți oameni care pot contribui, fie că e vorba despre reprezentanți ai unor firme de audit, ai sindicatului fotbaliștilor", a explicat președintele FRF. 


Întrebat cine a fost nominalizat în locul lui Iorgulescu, Burleanu a răspuns: "Cred că în câteva zile se va răzgândi și domnul Iorgulescu și va fi prezent la comisie. E în regulă să ai la această comisie și un reprezentant al Ligii Profesioniste de Fotbal". 


Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat, pe 4 iunie, înființarea Comisiei pentru fotbal profesionist, nominalizând 13 membri: Răzvan Burleanu (președintele FRF), Valeriu Iftime (FC Botoșani), Mihai Rotaru (CSU Craiova), Gheorghe Hagi (FC Viitorul), Marian Băgăcean (CFR Cluj), Radu Ienovan (Ripensia Timișoara), Mircea Șai (RCS-RDS), Constantin Mocanu (Pro TV), Ovidiu Ghiman (Telekom), Adrian Tomșa (Clever Media), Cristian Iliescu (BDO), Rodion Cămătaru (fost internațional român), Emilian Hulubei (AFAN). 


Înainte de această hotărâre, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunța că principiul solidarității, prin care 5% din banii încasați de Liga I din drepturile TV vor fi cedați către cluburile din Liga a II-a și a III-a, va fi dezbătut în Comisia de fotbal profesionist a FRF și urmează a fi pus în practică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3562 secunde