De la Tokyo, direct pe plajă!

Germania s-a impus în etapa de circuit mondial la baschet 3x3 de la Constanţa

180
Germania s-a impus în etapa de circuit mondial la baschet 3x3 de la Constanţa - germania-1629189185.jpg

Articole de la același autor

Într-o companie selectă, cu trei echipe participante la recent încheiatele Jocuri Olimpice, naţionala Germaniei a câştigat în premieră o etapă din circuitul mondial feminin la baschet 3x3, desfăşurată la malul Mării Negre.

Nemţoaicele au dominat turneul FIBA 3x3 Europe Qualifier de la Constanţa, la care au mai participat reprezentativele Statelor Unite ale Americii şi Rusiei, medaliate cu aur, respectiv argint la JO de la Tokyo, precum şi naţionala României, clasată pe locul şapte la Jocurile Olimpice.

După două victorii facile în faza grupelor, Germania a câştigat la limită toate cele trei meciuri din fazele eliminatorii: 16-14 cu Spania, după prelungiri în sferturile de finală, 15-14 în semifinale cu campioana olimpică Statele Unite şi apoi 13-12 cu Ţările de Jos, în ultimul act al competiţiei.

Naţionala României a avut parte de o grupă de foc, cu Statele Unite şi Canada, cedând ambele partide, din componenţa echipei făcând parte o singură jucătoare din lotul olimpic lărgit, Anca Şipoş.

Evenimentul, organizat de către Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa şi finanţat de către Primăria Municipiului Constanţa, s-a disputat în Piaţeta Perla din Mamaia şi a reunit 12 echipe naţionale din 11 ţări. Fanii au putut urmări cele mai bune jucătoare de baschet 3x3 din lume, iar turneul şi-a propus popularizarea în continuare a baschetului 3x3, disciplină olimpică la care România se numără printre echipele de top la nivel mondial, iar Constanţa se află printre oraşele care se implică în dezvoltarea ei.

„Baschetul 3x3 este disciplina prin care România se poate afirma la nivel mondial, înseamnă prima participare a baschetului românesc la Jocurile Olimpice şi trebuie să avem continuitate pentru a arăta că avem valoare”, a declarat Carmen Tocală, preşedinte al Federaţiei Române de Baschet.

Înaintea ultimul act al competiției, cei mai mici baschetbaliști constănțeni, componenţi ai echipelor de copii de la BC Athletic, au jucat la rândul lor un meci demonstrativ de baschet 3x3 pe terenul pe care visează să ajungă în viitor pentru a reprezenta România.

„Îmi doresc foarte mult ca, în viitorul apropiat, Constanţa să poată înscrie o echipă în circuitul mondial masculin de baschet 3x3 şi, de asemenea, ne propunem să continuăm promovarea acestei discipline prin evenimente populare, dar şi internaţionale în Constanţa”, a declarat preşedintele Asociaţiei Judeţene de Baschet Constanţa, Andrei Talpeş.

XXX

Naţionala de baschet-junioare a României s-a calificat la turneul final al FIBA 3x3 U17 Europe Cup, după ce a învins, cu scorul de 13-4, reprezentativa Danemarcei. Un succes suficient pentru ca tricolorele - în formula Alexia Doba, Daria Negru, Alexia Creţ şi Andreea Plavicheanu - să-şi îndeplinească obiectivul, în ciuda înfrângerii în faţa Germaniei.

Turneul final al FIBA 3x3 U17 Europe Cup este programat, în perioada 17-19 septembrie, la Lisabona.

Foto: Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.8064 secunde