FRH, propunere inedită pentru disputarea turului Ligilor Naționale. "Vrem să jucăm cât mai repede!"

182
FRH, propunere inedită pentru disputarea turului Ligilor Naționale.

Articole de la același autor

Federația Română de Handbal a elaborat un document în care sunt prevăzute variantele de disputare a turului din eșaloanele de elită, precum și condițiile în care ar urma să aibă loc turneele de sală.

Astfel, cele 15 etape aferente turului, în ordinea în care acestea au fost programate inițial, se vor desfășura sub formă de turneu/turnee, planificate în funcție de calendarul competițional al echipelor românești participante în Cupele Europene, cât și de calendarul oficial al loturilor naționale de seniori.

În cazul în care, între două turnee programate, măsurile se relaxează și încă nu au intervenit cheltuieli ale echipelor în legătură cu următorul turneu, se va reveni la sistemul de joc tur/retur, cu meciuri acasă și în deplasare, conform programului competițional.

În alegerea locațiilor pentru desfășurarea turneelor se vor lua, în primul rând, în considerare orașele în care protocoalele medicale stabilite în prezentul document pot fi respectate ad litteram.

De asemenea, se vor lua în considerare orașele în care există două săli de joc la standarde europene unde se vor desfășura etapele de campionat, eventual cu o a 3-a sală în care se pot desfășura ședințe de antrenament în condiții civilizate.

Nu în ultimul rând, se vor lua în considerare orașele care pot găzdui în același loc și timp, în regim de circuit închis, 16 echipe (grupuri formate din maxim 30 de persoane), oficiali F.R.H. (arbitri, observatori, delegat turneu), personal F.R.H. (cu responsabilități tehnice și organizatorice).

Președintele celor de la HCDS, Ionuț Rudi Stănescu, spune că își dorește ca sezonul să înceapă cât mai repede.

"Nu mai putem să așteptăm. Vrem să jucăm cât mai repede, indiferent de formatul pe care îl va avea competiția. Nu are rost să amânăm lucrurile" , a declarat Rudi Stănescu.

Perioadele de desfășurare precum și variantele de turnee vor fi stabilite în funcție de dispozițiile E.H.F. privind calendarul competițional al echipelor românești participante în Cupele Europene și programul loturilor naționale.

Cum se vor organiza turneele

La turneul/turneele contând pentru turul Ligilor Naționale-masculin și feminin va fi delegat un număr minim de cupluri de arbitri și observatori, în funcție de numărul de jocuri programate. Aceștia vor fi de asemenea cazați în regim de cantonament și nu pot fi înlocuiți de alți arbitri/oficiali pe toată durata turneului. Arbitrii și observatorii care nu oficiază de la centru partida se vor constitui în arbitri ajutători (Raport de joc scris, scor/cronometru, scorer online). Fiecare turneu va avea un delegat al competiției care va superviza evenimentul.


Ședința tehnică se va organiza în seara de dinaintea începerii turneului.

Se recomandă ca ședințele tehnice să fie cât mai scurte ca durată, cu menținerea unei distanțe cât se poate de mari față de persoana care vorbește.

Fiecare echipă va desemna o singură persoană pentru prezența la ședința tehnică. Arbitrii și observatorii sunt, de asemenea, invitați la ședința tehnică. La ședința tehnică, delegatul competiției va prezenta și pune la dispoziția reprezentanților cluburilor și arbitrilor/observatorilor care vor semna pentru primire, prezentul regulament.

În fiecare zi a competiției, la intrarea în sala de joc se va efectua triajul epidemiologic (măsurare temperatură). Aceasta precum și numele, prenumele persoanelor vor fi consemnate într-un tabel, sub semnătură.

Persoanele a căror temperatură este 37,3 sau mai mare nu vor avea acces la sala de joc. Fiecare persoană care va intra în incinta sălii va dezinfecta mâinile folosind soluție dezinfectantă, precum și încălțările cu care a intrat în sală, folosind covorul cu dezinfectant.

Echipele vor ajunge la sala de joc la ore diferite astfel: echipa trecută prima în raportul de joc cu 55 de minute înainte de ora oficială de începere a jocului, echipa trecută a doua în raportul de joc cu 45 de minute înainte de ora oficială de începere a jocului.

Oficialii F.R.H. vor ajunge la sala de joc cu 60 de minute înainte de ora oficială de începere a jocului. După măsurarea temperaturii și semnarea tabelului, reprezentanții echipelor vor merge direct la banca de rezerve din spațiul de joc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0502 secunde