Fotbal / Şase formații din eșaloanele inferioare, calificate în optimile Cupei României

135
Fotbal / Şase formații din eșaloanele inferioare, calificate în optimile Cupei României - 1-1632469825.jpg

Articole de la același autor

Cupa României își reconfirmă statutul de competiția surprizelor. În faza optimilor de finală, s-au calificat şase formații din eșaloanele inferioare, informează Federaţia Română de Fotbal.

Minaur Baia Mare (L3) a reușit să treacă de divizionara secundă Politehnica Iași, FC Buzău a eliminat o echipă din prima ligă, Academica Clinceni, în prelungiri, iar la capitolul surprize poate fi trecut și succesul, la lovituri de departajare, al lui FC Argeș (locul 8 în L1) în fața Botoșaniului, ocupanta poziției secunde pe prima scenă.

De apreciat este și prestația lui CS Hunedoara (L3) în fața lui FCSB. Conduși la pauză cu 3-0, hunedorenii au reușit să egaleze și să trimită meciul în prelungiri. Până la urmă, trupa pregătită de Edward Iordănescu a reușit să se impună.

Ziua de joi a început cu duelul ACSO Filiaşi - UTA Arad, adică locul 5 în seria 6 a Ligii 3 versus locul 4 în Liga 1. Gazdele au produs surpriza, reușind să se impună cu 1-0. Unicul gol al partidei a fost marcat de Vîlcică în minutul 38.

La Timișoara, Dinamo a trecut peste forma slabă din campionat și a obținut biletele pentru optimi după 1-0 cu Ripensia. Golul a fost marcat de Matei, cu o lovitură de cap, în minutul 36.

Cel mai tare meci al rundei s-a disputat la Craiova, acolo unde Universitatea, deținătoarea trofeului, a întâlnit-o pe CFR Cluj, campioana en-titre și actualul lider al Ligii 1. Oltenii s-au impus tot cu 1-0, golul fiind reușit de Houri, în minutul 63.

Astfel, s-au calificat în optimile de finală: FC Voluntari, Minaur Baia Mare (L3), U Craiova 1948, FC Rapid 1923, FC Argeș, FC Buzău (L2), Dunărea Călărași (L2), Chindia Târgoviște, Politehnica Timișoara (L2), Gaz Metan Mediaș, Hermannstadt (L2), Sepsi, FCSB, ACSO Filiaşi (L3), Dinamo și CS Universitatea Craiova.

Foto: Federaţia Română de Fotbal / frf.ro / Răzvan Păsărică / Sport Pictures 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.74 secunde