Fotbal / Cristian Săpunaru - Prefer să jucăm urât și să câștigăm

111
Fotbal / Cristian Săpunaru - Prefer să jucăm urât și să câștigăm - cristianspunaru-1539440830.jpg

Articole recomandate

Căpitanul echipei naționale de fotbal a României, Cristian Săpunaru, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă susținută la Centrul de la Mogoșoaia, că preferă ca reprezentativa să joace urât, dar să câștige, decât să evolueze frumos și să piardă.


''Atâta timp cât echipa națională câștigă e bine pentru noi. Prefer să jucăm urât și să câștigăm, decât să jucăm frumos și să pierdem'', a declarat Săpunaru înaintea partidei de duminică, în care tricolorii întâlnesc Serbia.


''Va fi un meci de care pe care, câștigând trecem pe primul loc în grupă, făcând un egal ne menținem șansele de a rămâne pe locul doi și a ne lupta pentru primul loc. Pierzând ar fi mult mai greu'', a apreciat fundașul echipei Kayserispor.


Săpunaru a recunoscut că Serbia ''este favorita grupei, sunt jucători care joacă la cluburi cunoscute din străinătate și clar vor porni cu un avantaj față de noi''.


În legătură cu victoria smulsă în prelungiri în fața Lituaniei, la Vilnius (2-1), Săpunaru a comentat: ''Cred că echipa națională a dat dovadă de caracter în ultimele cinci minute de la Vilnius, după ce am fost egalați de Lituania și am reușit să câștigăm acest meci, pe un teren greu, sintetic, pe care nu suntem toți obișnuiți să jucăm''.


''Simt că avem un grup frumos, cu jucători care își doresc să câștige fiecare meci. Mai depinde și de norocul pe care îl ai în ziua respectivă'', a mai spus Săpunaru.


''Mă motivează să încercăm să câștigăm acest meci, nu din alt punct de vedere. Nu mai este fotbalul acela vechi, când toate echipele se duceau și câștigau cu 6-0, jucau spectaculos, s-au schimbat mult fotbalul și cred că se vede asta. Putem câștiga acest meci prin dorință și determinare, să ne dorim mai mult decât ei să câștigăm acest meci. Sperăm ca și publicul să fie alături de noi timp de 90 de minute, să nu fim apostrofați după zece minute dacă se întâmplă ceva. Suntem la trei puncte de a trece pe primul loc în Liga Națiunilor. Dacă reușim să luăm aceste trei puncte cred că depinde de noi în ultimele două meciuri'', a afirmat căpitanul naționalei României.


Săpunaru s-a referit și la revenirea lui Gabriel Tamaș la echipa națională, după o absență îndelungată: ''A avut emoții, pentru că nu mai fusese demult la echipa națională. Mă știu cu el de ani de zile, este un jucător valoros, care merită să fie la echipa națională. A fost judecat mereu după chestii extrasportive, dar cred că ar trebui judecat după ceea ce a făcut în fotbal. Este un jucător cu experiență, care are 60 de selecții la echipa națională, un jucător care a demonstrat ceva în fotbalul ăsta și de la care tinerii pot învăța''.


Cristian Săpunaru nu știe cum arată gazonul de pe Arena Națională, care a fost menajat până acum: ''Nu am făcut niciun antrenament pe Arena Națională, nu știu ce este acolo,. Vom vedea mâine, cu o ură și jumătate înainte de meci. Nu va fi niciun dezavantaj că nu ne-am antrenat acolo, și ei și noi vom juca pe același gazon''.


Referitor la echipa Serbiei, Săpunaru a afirmat: ''Cred că au echipă bună, au un atacant (Mitrovic) care înscrie, cred că are 8 goluri înscrise în Anglia, au jucători valoroși, care joacă la echipe importante. Cred că trebuie să fim atenți la echipă, nu la un anumiți jucători''.


Naționala României întâlnește duminică reprezentativa Serbiei, în Grupa a 4-a din Seria C a Ligii Națiunilor, pe Arena Națională din București, de la ora 16,00.


Sursa: Agerpres.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 13 Octombrie 2018
Stire din Sport : CSU Neptun înfruntă  pe Știința Bacău
Pagina a fost generata in 0.8153 secunde