Fotbal / Astra Giurgiu, prima finalistă a Cupei României

123
Fotbal / Astra Giurgiu, prima finalistă a Cupei României - fotbalastra-1620810496.jpg

Articole de la același autor

Astra Giurgiu s-a calificat în finala Cupei României la fotbal, după ce a învins-o pe Dinamo, scor 5-4 după loviturile de departajare, la Bucureşti, în manşa secundă a semifinalelor, informează Federaţia Română de Fotbal.  
În tur, la Giurgiu, Astra se impusese cu 1-0 şi tot cu acelaşi scor s-au terminat şi primele 90 de minute regulamentare ale returului de la Bucureşti. Golul a venit pe final, din centrarea lui Andrei Radu (min. 89). Traiectoria balonului l-a păcălit pe portarul Popa, mingea a lovit bara, aproape de vinclu, și a intrat în poartă. 
S-a intrat în prelungiri, acolo unde nu s-a mai marcat, iar calificarea a fost decisă la loviturile de departajare. Albentosa, Fabbrini, Anton și Grigore au marcat pentru Dinamo, Krpic și Wüthrich au făcut-o pentru Astra înainte ca Valentin Gheorghe să țintească transversala. Canadija a marcat și el, însă Mihaiu putea să aducă bucuria în tabăra dinamovistă. Penalty-ul său ratat a fost repetat, însă Popa a reușit să pareze din nou. Nepomuceno a ratat și el, iar Raspopovic a trimis-o pe Astra în finală. 


Formația pregătită de Ionuț Badea revine, după doi ani, într-o finală de Cupa României. Până acum, giurgiuvenii au jucat de trei ori în ultimul act, însă au cucerit trofeul o singură dată, în 2014. 


Adversara Astrei va fi stabilită, miercuri, 12 mai, în urma celei de-a doua semifinale, Viitorul Pandurii - Universitatea Craiova. Oaspeții au avantajul celor trei goluri marcate în prima manșă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7723 secunde