Fostul secretar general FIFA, Jerome Valcke, a primit o suspendare de 12 ani

85
Fostul secretar general FIFA, Jerome Valcke, a primit o suspendare de 12 ani - jeromevalcke-1455298643.jpg

Articole recomandate

Fostul secretar general al Federației internaționale de fotbal (FIFA), Jerome Valcke, a fost suspendat, vineri, din toate funcțiile legate de fotbal, pentru o perioadă de 12 ani, de către justiția internă a FIFA, informează Agerpres.

Francezul, în vârstă de 55 ani, a fost îndepărtat din funcție pe 17 septembrie, după ce a fost implicat într-o afacere de revânzare de bilete la Mondialul 2014, înainte de a fi demis pe 14 ianuarie.

Potrivit comitetului de etică al FIFA, decizia are la bază faptul că fostul secretar general "a abuzat de cheltuieli de deplasare, a profitat de poziția sa pentru vânzarea de drepturi de televiziune și a distrus probe''. Astfel, lui Valcke i se reproșează că a ''ales în mod constant zboruri private și nu regulate, fără motiv'', că ''a încercat să vândă drepturile TV pentru Mondialele 2018 și 2022 către terți mult sub prețul pieței'' și că ''a încercat să obstrucționeze justiția distrugând probe și dosare''. 



Suspendarea lui Jerome Valcke se adaugă celor ale președintelui demisionar al FIFA, Sepp Blatter și președintelui UEFA, Michel Platini, ambii suspendați tot pentru 8 ani.

Cei doi au făcut apel împotriva acestei suspendări, apel care va fi examinat de comisia de recurs a FIFA pe 15 și 16 februarie. În plină turbulență judiciară pe fondul suspiciunilor de corupție la scară largă, FIFA trebuie să desemneze succesorul lui Blatter pe 26 februarie la Zurich, într-un congres extraordinar. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3367 secunde