Florentina Iușco și-a asigurat biletele pentru JO de la Tokyo

262
Florentina Iușco și-a asigurat biletele pentru JO de la Tokyo - atletismiusco-1560360748.jpg

Articole recomandate

În competiția feminină de săritură în lungime din cadrul Internaționalelor de atletism ale României, competiție recent desfășurată la Cluj Napoca, sportiva Florentina Iușco a reușit o săritură de 6.87 m, îmbunătățindu-și recordul personal - 6,79 m, înregistrat în 2015. 


Performanța de la Cluj, cu 5 cm peste baremul olimpic (6,82 m), îi asigură atletei prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. 
Campioană mondială de junioare în 2013 și medaliată cu bronz la Europenele de sală în 2015, Florentina Iușco speră ca la JO de la Tokyo să-și atingă vârful de formă și să depășească pragul psihologic de 7 m. 


Sportiva are în palmares și un titlu mondial de junioare la bob, cucerit acum un an, la CM de la St. Moritz (Elveția), alături de pilotul Andreea Grecu (CSSI Mamaia) și sub comanda profesorului constănțean Paul Neagu, antrenorul lotului feminin olimpic de bob al României. 


Florentina Iușco este al treilea sportiv român care a obținut biletele pentru Tokyo 2020, după Robert Glință, la natație, și Laura Coman, la tir sportiv. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0327 secunde