FIREA: "Nu pot fi de acord cu declarațiile din ultimele ore despre ce reprezintă diaspora"

1153
FIREA:

Articole recomandate

Președintele PSD București, Gabriela Firea, s-a delimitat vineri de declarațiile senatorului Niculae Bădălău, adăugând că românii din diaspora trebuie respectați, pentru că sunt "frații" noștri.

"Mama mea a lucrat zece ani în Italia. Fratele meu, șase ani. Am multe rude, prieteni și foști colegi care lucrează în Italia, Spania, Germania, Israel, chiar în Statele Unite ale Americii. Nu pot fi de acord cu declarațiile din ultimele ore despre ce reprezintă diaspora. Nu vreau să polemizez cu propriii colegi de partid, nici să ies in evidență, dar tăcerea mea și a celorlalți colegi ar însemna că toți gândim la fel", a scris ea pe Facebook.

Firea a atras atenția că orice declarație publică a unui politician, precum și orice acțiune "sunt sub lupa presei și a opiniei publice" și că așa este normal în democrație.

"Să nu uităm că românii care muncesc în afara țării trimit bani familiilor rămase acasă și contribuie decisiv la creșterea economică. Dar, cel mai important, trăiesc permanent cu dorul de țară în suflet. Trebuie respectați, pentru că sunt frații noștri", a conchis primarul general.

Președintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a declarat, vineri, într-o conferință de presă că în diaspora ar fi "700.000 de oameni (...) care au pașapoartele cu domiciliu", restul fiind "fetele alea de le duc ăștia".

"Acum e discuție pe câte locuri dăm în diaspora. (...) E clar că dacă mărim numărul și cer 15... Astăzi au patru cu doi (parlamentari - n.r.) pe diaspora. (...) Ei au 700.000 de oameni (...) care au pașapoartele cu domiciliu, care sunt legale. Restul, până la trei, cinci milioane - că se vehiculează tot felul - sunt fetele alea de le duc ăștia, nu ilegal, dar... Și vor să li se calculeze posturile de parlamentar pe toți care bănuiesc că sunt ei acolo (...). Nu mai vor pe numărul exact pe care-l are ministerul", a afirmat Bădălău", a spus senatorul PSD.

Ulterior, Nicolae Bădălău și-a cerut scuze într-o postare pe Facebook pentru declarațiile apărute în spațiul public.

"Îmi cer scuze pentru declarațiile despre diaspora apărute astăzi în spațiul public. Ele au fost scoase din context, însă, în niciun caz, intenția nu a fost de a jigni pe cineva. Îi respect pe toți oamenii care muncesc pentru a-și întreține familiile și îi asigur de toată stima și prețuirea mea", a scris el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7637 secunde