Au rescris istoria bobului feminin românesc

Fetele profesorului Neagu, la două sutimi de bronzul Europenelor

450

Articole de la același autor

O nouă performanță de excepție reușită de sportivele antrenate de profesorul Paul Neagu. Andreea Grecu și Teodora Vlad au prins viteză pe pârtia de la Konigssee, la Campionatele Europene și Cupa Mondială, bifând cel mai bun rezultat din istoria bobului feminin românesc.

Echipajul român Andreea Grecu (pilot) / Teodora Andreea Vlad (împingător) s-a clasat pe locul 4 în proba feminină de bob dublu din cadrul Campionatelor Europene, competiție desfășurată, week-end-ul trecut, la Konigssee (Germania). Sportivele antrenate de profesorul Paul Neagu au fost numărul 1 la start și au înregistrat un timp foarte bun: 1 minut, 42 secunde, 71 sutimi, scăpând medalia de bronz pentru numai două sutimi!

Primele două poziții în clasament au fost adjudecate de echipajele Germaniei, Mariama Jamanka/Annika Drazek (1:41.70) - aur, respectiv Stephanie Schneider/Ann Christin Strack (1:42.19) - argint, podiumul fiind completat de echipajul Austriei, format din Katrin Beierel și Oluumi Desire Onasanya (1:42.69).

La startul Europenelor, s-au aliniat 10 echipaje, reprezentând națiuni puternice în bob, precum Germania, Elveția, Rusia, Austria sau Marea Britanie.

★ ★ ★

Timpul înregistrat la Campionatele Europene le-a clasat pe cele două sportive legitimate la CSSI Mamaia pe locul 5 și la Cupa Mondială, în partea superioară a ierarhiei făcându-și loc, spre deosebire de topul de la CE, numai echipajul Statelor Unite ale Americii, cu Elana Mayers Taylor pilot și Lake Kwaza împingător, locul 2 - timp 1:42.06.

La Cupa Mondială, numărul echipajelor participante a crescut la 14, echipajelor continentale adăugându-li-se cele din SUA și Canada.

★ ★ ★

"Am rămas în Konigssee, este o mutare tactică. În trei săptămâni, mai exact pe 2 februarie, aici vor avea loc întrecerile Campionatelor Mondiale de juniori, unde Andreea Grecu vrea să-și apere titlul cucerit anul trecut. Suntem mândri de rezultatele obținute, locul 4 la Campionatul European și locul 5 la Cupa Mondială, sunt cele mai bune rezultate din istoria bobului feminin românesc.

Pentru junioarele noastre, a fost prima participare din sezonul acesta la Cupa Mondială, unde am găsit toată «crema» bobului mondial: campioane olimpice, campioane mondiale, campioane europene și uite că, noi, din România, din Constanța, am reușit să fim aproape de ele, să ne luptăm de la egal la egal, ceea ce este foarte important", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Paul Neagu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3334 secunde