Festivalul Universitar de Baschet 3x3 - In Memoriam "Valentin Negrea"

224
Festivalul Universitar de Baschet 3x3 - In Memoriam

Articole de la același autor

Festivalul Universitar de Baschet 3x3 - In Memoriam "Valentin Negrea" s-a încheiat, la Constanța, pe terenurile de sport ale Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității "Ovidius". 


Cursa de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 s-a decis pe 1 noiembrie, atunci când Federația Internațională de Baschet a făcut anunțul cu echipele calificate direct la JO de la Tokyo 2020, România aflându-se printre acestea. 
Festivalul Universitar de Baschet 3x3 este una dintre competițiile importante care au loc în această perioadă în întreaga lume, în cadrul cărora sportivii pot puncta pentru țările lor. 
Constanța continuă astfel tradiția competițiilor de baschet 3x3 din ultimii ani, fiind unul dintre centrele baschetbalistice cele mai active din România. 
De asemenea, competiția universitară este un prilej deosebit de a cinsti memoria fostului arbitru Valentin Negrea, unul dintre oficialii care a fost mereu aproape de baschetul 3x3, atât pe teren, cât și în ceea ce privește organizarea, și care, din păcate, ne-a părăsit mult prea devreme.


XXX 
Terenul Facultății de Educație Fizică și Sport a găzduit, săptămâna aceasta, și o festivitate de premiere a organizatorilor Festivalului Universitar de Baschet 3x3, care au contribuit la succesul echipei feminine a României și la realizarea performanței privind calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. 


În perioada 17-31 octombrie, Asociația Județeană de Baschet Constanța, în colaborare cu Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității "Ovidius", a organizat Festivalul Universitar de Baschet 3x3, la care au participat multe echipe feminine studențești, contribuind la succesul echipei României și la obținerea calificării la Jocurile Olimpice din 2020. 
Cei care s-au implicat în mod deosebit în organizarea turneului sunt primarul Constanței, Decebal Făgădău, rectorul Universității "Ovidius", prof. univ. dr. Sorin Rugină, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, prof. univ. dr. Mirela Damian, președintele Federației Române de Baschet, Horia Păun, și președintele Asociației Județene de Baschet Constanța, coordonatorul competițiilor de baschet 3x3 la nivelul FRB, Andrei Talpeș. 


Din partea Primăriei Municipiului Constanța, a fost prezent la evenimentul și consilierul pentru sport, fostul director de la CS Farul Constanța, Ilie Floroiu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5151 secunde