Federația Română de Tenis dă în judecată clubul Pamira și persoane din cadrul MTS

206
Federația Română de Tenis dă în judecată clubul Pamira și persoane din cadrul MTS - tenis-1597770044.jpg

Articole recomandate

Federația Română de Tenis a anunțat, ieri, că va acționa în instanță persoane din cadrul Ministerul Tineretului și Sportului, responsabile de refuzul finanțării de la bugetul de stat, și clubul Pamira, pentru a-și recupera prejudiciul cauzat în ultimii ani, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

"Federația Română de Tenis urmează să acționeze de urgență în judecată - pentru recuperarea prejudiciului creat prin refuzul de finanțare din ultimii ani - atât pe Asociația Tenis Club Pamira, cât și pe persoanele responsabile de emiterea refuzului de finanțare din cadrul MTS", se arată în document.

Instanța supremă a confirmat, ieri, cu titlu definitiv faptul că alegerea unei conduceri a federațiilor sportive nu necesită avizul MTS: "Înalta Curte a confirmat astăzi (n.r. - ieri), cu titlu definitiv, susținerile constante ale Federației Române de Tenis cu privire la legalitatea actelor întreprinse de conducerile alese ale FRT independent de momentul înscrierii acestora în Registrul Federațiilor. O teorie juridică îndelung susținută de câțiva contestatari de profesie ai federației a dus la refuzul MTS de a mai acorda finanțare tenisului românesc în ultimii trei ani, cu pierderi uriașe pentru proiecte esențiale, îndeosebi privind sectorul juvenil. Această teorie a fost adoptată și susținută în scris de MTS, care a arătat negru pe alb în multiple rânduri că refuză finanțarea FRT pentru motivul că organele de conducere ale federației nu dețin avizul Ministerului și nu sunt înscrise în Registrul Federațiilor".

Federația Română de Tenis susține că finanțările aferente anilor 2017-2020 au fost refuzate FRT în baza unor motive lipsite de temei legal.

Conducerea Federației Române de Tenis a fost recunoscută în instanță după ce a câștigat la Curtea de Apel procesul intentat de reprezentantul clubului Pamira Sibiu, Marius Vecerdea, prin care contesta alegerea lui Ion Țiriac la președinția FRT, după ce inițial atacase în instanță legitimitatea fostului președinte George Cosac.

Conform reglementărilor Legii Sportului, Federația Română de Tenis va putea astfel beneficia de finanțare de la bugetul de stat prin fonduri alocate de Ministerul Tineretului și Sportului.

Acesta este al treilea an în care Federația Română de Tenis nu primește finanțare de la bugetul de stat din cauza problemelor juridice.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4572 secunde