FC Viitorul, vicecampioana României la fotbal juniori U19

162
FC Viitorul, vicecampioana României la fotbal juniori U19 - fcviitorul-1623677215.jpg

Articole de la același autor

FC Viitorul a ratat şansa de a deveni pentru a noua oară în ultimii 10 ani campioana României la juniori U19 (sportivi născuţi după 1 ianuarie 2002). Tinerii fotbalişti constănţeni, antrenaţi de Nicolae Roşca, au disputat, la Mogoşoaia, finala Ligii Elitelor U19 contra formației AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, fiind învinşi la limită, scor 1-2 (1-0).

Prima repriză a fost dominată de Viitorul, care şi-a creat numeroase ocazii mari de gol. Dintre acestea, numai una singură a fost fructificată, Luca Andronache înscriind, în minutul 14, cu un şut puternic la colţul scurt din interiorul careului.

Partea a doua a debutat cu două ocazii importante ale lui Pitu, dar şuturile sale din minutele 53 şi 55 au trecut puţin alături. Contrar cursului jocului, AFK Csikszereda a izbutit egalarea în minutul 58, prin Bogdan Rotar, în urma unui contraatac. Mai mult, în minutul 79, tot pe contraatac, noul intrat Janos Botorok şi-a adus echipa în avantaj cu un şut la colţul lung.

Între cele două reuşite ale ciucanilor, Tănasă a lovit încheietura barelor cu un şut puternic din afara careului. FC Viitorul U19 a avut şansa să împingă deznodământul la lovituri de departajare, însă Cojocaru (min. 89) a reluat imprecis din doar şase metri.

Astfel, AFK Csikszereda se impune cu 2-1, devine în premieră campioana Ligii Elitelor U19 şi va reprezenta România în viitoarea ediţie a UEFA Youth League.

XXX

FC Viitorul U19 (antrenor Nicolae Roşca): Stănciulescu, Grosu, Bîrzu, Dănuleasa, Buta, Bodişteanu (min. 80, Vîlea), Popescu (min. 62, Voicu), Grameni, Mustacă (min. 62, Tănasă), Andronache (min. 80, Cojocaru), Pitu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6197 secunde