Execuţie în 33 de minute! Simona Halep a triumfat pe zgura de la Roma

234
Execuţie în 33 de minute! Simona Halep a triumfat pe zgura de la Roma - executie2-1600700549.jpg

Articole de la același autor

Simona Halep este noua campioană a turneului WTA de la Roma. Numărul 2 mondial a câştigat, ieri, finala de la Foro Italico, adversara sa, Karolina Pliskova, abandonând în setul secund. Astfel, constănţeanca a ajuns la 22 de titluri cucerite în carieră.

Finala turneului de la Roma s-a scris în numai 33 de minute. Simona Halep a demarat în forţă setul întâi şi, profitând de forma fizică precară a adversarei, Karolina Pliskova (Cehia, nr. 4 WTA), deţinătoarea en-titre a trofeului, a izbutit ghem după ghem, break după break, şi şi-a adjudecat primul parţial în 21 de minute, scor 6-0.

Singurele emoţii au fost doar în ghemul doi, când Simona Halep a căzut după un schimb prelungit de mingi. Piciorul i-a rămas proptit în zgură, exista riscul unei accidentări grave, dar, din fericire, s-a ales doar cu o sperietură. S-a ridicat rapid, a făcut semn că este bine şi a trecut la „bombardament”.

În debutul setului secund, cehoaica a acuzat probleme medicale, dar a intrat, totuşi, în teren. Doar până la 2-1 pentru Simona, moment în care durerile de spate au devenit insuportabile şi a abandonat.

Astfel, Simona Halep îşi trece în cont primul său titlu în capitala Italiei, după două finale pierdute în faţa ucrainencei Elina Svitolina, în 2017 şi 2018. Constănţeanca şi-a egalat, totodată, cea mai lungă serie a sa de victorii, 14, care data din 2015. Ultimul său eşec s-a petrecut în semifinale la Australian Open, anul acesta, când iberica Garbine Muguruza s-a impus cu 7-6 (8), 7-5. De atunci, Halep a fost neînvinsă la simplu, câştigând trei titluri consecutive, la Dubai, Praga şi Roma.

Triumful din finală a fost răsplătit pe măsură, campioana primind un cec în valoare de 205.190 de euro şi 900 de puncte WTA.

XXX

Cu cele trei titluri cucerite în 2020 şi pe fondul retragerii din competiţiile de anul acesta a multor sportive de valoare, Simona Halep ar putea reveni curând în fotoliul de lider mondial. Constănţeanca se apropie ameninţător de nr. 1 WTA, Ashleigh Barty, pe care o poate și depăși, mai ales că jucătoarea din Australia a decis să nu mai joace în circuit în 2020.

Dacă se va impune şi pe zgura pariziană, Simona Halep va trece din nou pe primul loc în topul WTA. Românca pornește ca principală favorită la Roland Garros 2020, turneu care va lua startul pe 27 septembrie. Mai multe jucătoare de top au decis să se retragă de la Paris, printre care Ashleigh Barty, deținătoarea trofeului, dar şi japoneza Naomi Osaka, învingătoarea de la US Open. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6329 secunde