Europenele de box! Ultimii pumni împărţiţi în „ringul magic” pe 2020

181
Europenele de box! Ultimii pumni împărţiţi în „ringul magic” pe 2020 - europene-1605712526.jpg

Articole de la același autor

Finalul de an aduce evenimente importante la nivelul boxului european. Constanţa are reprezentanţi la ultimele campionate din 2020 şi speră să lase o cât mai bună impresie înainte de căderea cortinei.

Pugilista constănţeană Diana Brânză a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European de box pentru tineret, competiţie care se desfăşoară, în această perioadă, la Budva (Muntenegru).

Componentă a lotului naţional al României şi legitimată la Clubul Sportiv Năvodari, unde se pregăteşte cu antrenorii Ferodin Ablalim și Marcel Jipeanu, Diana Brânză a fost învinsă (0-5) de rusoaica Anastasia Kirienko, în preliminarii, în limitele categoriei 51 de kilograme.

În schimb, România are asigurate două medalii la Europenele de la Budva, după ce Adrian Preda (56 kg) şi Loredana Marin (60 kg) s-au calificat în semifinale.

Preda l-a învins la puncte, după o decizie strânsă (3-2), în sferturi, pe ucraineanul Dmitro Todorov şi va căuta să schimbe strălucirea medaliei de bronz cu una de argint sau aur, bulgarul Krasimir Djurov fiindu-i adversar în semifinala programată pe 21 noiembrie.

La feminin, Loredana Marin a câştigat clar, la puncte (5-0), meciul din sferturi, disputat în compania unei reprezentante a Bulgariei, Ana-Maria Dialova, iar în semifinale, pe 20 noiembrie, va boxa cu Cristina Chiper, din Republica Moldova.

Mai puţin succes au avut Gheorghe Ghinoiu, învins (0-5) în sferturile categoriei 49 kg de moldoveanul Mihail Ţăranu, iar Alexandru Macovei a fost făcut KO, în prima repriză, de rusul Vladislav Komarov, în sferturile categoriei 91 kg.

Dintre tricolori, vor mai evolua în sferturile de finală Cosmin Hermeziu, care îl va întâlni la categoria 69 kg pe ucraineanul Iuri Zaharieev, şi Andreea Alecu, la categoria 57 kg, care va boxa cu rusoaica Alina Kantemirova.

La Europenele de tineret de la Budva, România este reprezentată de 13 pugilişti - opt la masculin şi cinci la feminin. Şeful delegaţiei tricolore ar fi trebuit să fie Toma Matei, preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Box Constanţa, însă, din pricina infectării cu virusul Covid-19, fostul mare arbitru AIBA a trebuit să rămână în izolare la domiciliu.

Pregătiri pentru CE de juniori

Componenţii lotului naţional de box-juniori al României se pregătesc în vederea participării la Campionatul European, alături de Dorel Simion, Ilie Captari, Vali Anghel şi Ionuţ Gheorghe.

Ediţia de anul acesta a Campionatului European de juniori se va desfăşura în capitala Bulgariei, Sofia, cu începere din data de 23 noiembrie.

La competiţie, va fi prezentă şi o reprezentantă a boxului constănţean: Maria Cimpoeru, de la CS Năvodari, campioană a României la categoria 75 kg.

Şapte candidaţi la şefia AIBA

Şapte candidaţi aspiră la funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Box Amator (AIBA), cu prilejul alegerilor online programate pe 12 decembrie.

Cei şapte candidaţi sunt marocanul Mohamed Moustashane, actualul preşedinte interimar, arbitrul german Ramie Al-Masri, dominicanul Bienvenido Domingo Solano, ex-preşedinte al federaţiei sale naţionale şi vicepreşedinte de onoare al AIBA, rusul Umar Kremlev, secretar general al federaţiei sale naţionale, Anas Al Otaiba, din Emiratele Arabe Unite, preşedinte al Confederaţiei Asiatice de Box, azerul Suleiman Mikailov, fost boxer şi director AIBA, şi olandezul Boris van der Vorst, preşedinte al federaţiei sale naţionale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2334 secunde