Europa va beneficia de 11 locuri la Cupa Mondială de fotbal feminin 2023

351
Europa va beneficia de 11 locuri la Cupa Mondială de fotbal feminin 2023 - unnamed-1608891376.jpg

Articole recomandate

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a stabilit modul de distribuire a locurilor pentru Cupa Mondială de fotbal feminin din 2023, care se va disputa în Australia şi Noua Zeelandă cu un turneu final de 32 selecţionate, dintre care 11 vor proveni din Europa, notează EFE.


''După succesul mare de la ediţia 2019, s-a decis anul trecut extinderea Mondialului feminin la 32 de selecţionate, cu scopul de a continua susţinerea dezvoltării fotbalului feminin'', se arată într-un comunicat al FIFA.


Forul internaţional a a stabilit cotele de locuri pentru fiecare confederaţie, Europa (11) având cele mai multe, urmată de Asia (6), Africa (4), CONCACAF (4) CONMEBOL (3) şi Oceania (1). Australia şi Noua Zeelandă sunt calificate direct, în calitate de gazde, dar ocupă câte un loc dintre cele acordate Africii respectiv Oceaniei. Ultimele trei locuri vor fi decise în urma unui turneu eliminatoriu la care vor participa zece echipe. La turneul eliminatoriu, ce va avea loc tot în Australia şi Noua Zeelandă, vor participa două echipe din Asia, două din Africa, două din CONCACAF, două din CONMEBOL, una din Oceania şi una din Europa, în urma locurilor ocupate în preliminariile continentale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9222 secunde