"Este cel mai bun brazilian în acest moment!" Jose Mourinho laudă un jucător pe care îl vede peste Neymar

744

Articole recomandate

Jose Mourinho l-a ales pe cel mai bun fotbalist brazilian al momentului. Nu e nici Neymar de la PSG, nici Vinicius de la Real Madrid, ci un jucător care s-a remarcat în ultima perioadă, scrie digisport.ro

"David Neres întruchipează tot ce cred eu că reprezintă un fotbalist brazilian. Pentru mine, este cel mai bun din generația sa," a declarat portughezul.

Afirmația vine după un sezon excepțional pentru extrema de 22 de ani a lui Ajax Amsterdam.


David Neres s-a remarcat în mod special în campania din UEFA Champions League, unde "lăncierii" au trecut de granzi precum Real Madrid și Juventus. Neres i-a dat pasa decisivă lui Ziyech în partida tur cu Real, pierdută acasă cu 1-2, gol care a devenit important pentru retur, în care a dat gol lui Courtois.

Evoluția de atunci l-a convins pe selecționerul Braziliei, Tite, să-l cheme la națională în locul lui Vinicius jr., iar la debut a dat o pasă de gol. Asta după ce inițial respinsese apelurile lui Tite deoarece îi apărea apelant necunoscut pe telefon.

Iar ascensiunea sa a continuat. A marcat din nou un gol important în Liga Campionilor. După ce Cristiano Ronaldo a deschis scorul în prima manșă a sferturilor, Neres i-a ținut pe lăncieri în viață după o acțiune personală în care l-a depășit pe Cancelo și l-a învins pe Sczeszny. Returul a fost câștigat de olandezi la Torino, după care a urmat semifinala cu Tottenham, în care doar ultimele 45 de minute au fost de coșmar.

Neres, pe lista celor mai mari cluburi din Europa

Și asta după ce startul de sezon a fost unul slab pentru Neres, pedepsit de antrenorul Erik ten Hag cu prezența pe banca de rezerve. Comparat cu Neymar atunci când a fost cumpărat în 2017 pentru 12 milioane de euro de la Sao Paulo, Neres nu s-a adaptat ușor în Europa. Directorul sportiv al lui Ajax, Marc Overmars, chiar a declarat resemnat că transferul său a fost o greșeală. Soarta a vrut ca el să rămână la Amsterdam după ce Ajax a ratat aducerea lui Diego Lainez pe postul lui. Atunci, clubul olandez a refuzat o ofertă tentantă din China, iar restul e istorie. Neres a crescut de la meci la meci, iar acum mai multe cluburi se bat pentru a-l achiziționa.

Borussia Dortmund și AS Roma au fost refuzate deja, iar lista se lungește pe zi ce trece. Liverpool, Arsenal, Chelsea, PSG sunt cu ochii pe cel considerat cel mai bun brazilian din campionatul Olandei de la Ronaldo încoace.       


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8463 secunde