Eseul care a făcut diferenţa! CS Năvodari, calificată în finala DNS la rugby

475
Eseul care a făcut diferenţa! CS Năvodari, calificată în finala DNS la rugby - eseul-1604849619.jpg

Articole de la același autor

Pentru a doua oară consecutiv, CS Năvodari s-a calificat în finala Diviziei Naţionale de Seniori la rugby. Campioana en-titre a acces în ultimul act după o dublă victorie în semifinale şi îşi doreşte să păstreze titlul pe litoral.

Disputat, sâmbătă, din păcate fără spectatori, pe stadionul „Flacăra” din Năvodari, meciul dintre echipele CS Năvodari şi CSM Galaţi, contând pentru manşa a doua a semifinalelor Diviziei Naționale de Seniori la rugby, a stat sub semnul echilibrului, însă a consfinţit la final calificarea formaţiei dobrogene în finala campionatului.

Aşa cum au făcut-o şi în tur, când, pe teren propriu, au rezistat o repriză (7-3), dar au cedat pe final (7-14), gălăţenii au dat opus o dârză rezistenţă în faţa campioanei en-titre, diferenţa fiind făcută de eseul aripii Dumitru Papaiane, din prima repriză (min. 10). 10-6 a fost scorul după primele 40 de minute, dar în partea a doua a jocului n-au mai venit încercările.

Pentru CS Năvodari (antrenori Cristian Husea, Cornel Suciu și Virgil Năstase), puncte a mai pus pe tabelă doar Codrin Bercu (o transformare și trei lovituri de pedeapsă), în timp ce toate punctele CSM-ului Galaţi au venit din piciorul uverturii Ionuț Niacșu, care a transformat trei lovituri de penalitate și a trimis balonul printre beţe dintr-un drop-goal.

Scor final, 16-12 (10-6) pentru CS Năvodari, care a făcut astfel un pas important pentru îndeplinirea obiectivului: apărarea titlului de campioană a DNS.

Tot sâmbătă, în cealaltă semifinală, RC Bârlad a cedat, pe teren propriu, scor 27-32, în faţa Științei Petroșani. Cum, în tur, în Valea Jiului, câştigase şi mai clar, 22-3, formația din Petroșani şi-a asigurat la rându-i prezenţa în ultimul act al competiţiei.

Aşadar, pentru medaliile de bronz, se vor înfrunta CSM Galaţi şi RC Bârlad.

Finala Diviziei Naţionale de Seniori, o reeditare - practic - a ediției de anul trecut, se va disputa în sistem tur - retur, datele celor două manşe fiind 14 și 21 noiembrie. Primul meci se va juca la Năvodari, aşa că echipa constănţeană va trebui să învingă la o diferenţă cât mai mare pentru a fi scutită de emoţiile returului.

XXX

Trecând în play-out-ul Diviziei Naţionale de Seniori, chiar dacă iniţial ar fi trebuit să participe patru echipe, prin retragerea formaţiei CSU Arad, lupta în subsolul ierarhiei se va duce în trei: RC Griviţa, CSM Bucovina Suceava şi RC Gura Humorului.

Întâlnirea care a deschis play-out-ul le-a avut ca protagoniste, sâmbătă, pe RC Gura Humorului şi RC Griviţa, victoria revenind Griviţei, scor 17-13 (12-13). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3344 secunde