Emiliano Sala, mesaj către prieteni, înainte de dispariție: "Sunt într-un avion care pare să se dezintegreze!"

Miercuri, 23 Ianuarie 2019, 09:57
196
Fotbalistul Emiliano Sala a transmis un mesaj audio pe un grup de Whatsapp, prietenilor argentineni, în timp ce se afla în avionul care a dispărut de pe radare, luni, deasupra Canalului Mânecii, în care afirmă că aparatul pare să se dezintegreze.

"Salut, fraților, ce faceți, nebunilor? Frate, sunt mort (n.r. - de oboseală). Am fost aici, la Nantes, făcând lucruri, lucruri, lucruri și lucruri, nu se mai terminau. Sunt într-un avion care pare să se dezintegreze și merg la Cardiff. Mâine, începem și după-amiază, încep antrenamentele cu noua mea echipă. Să vedem ce se întâmplă. Ce faceți, fraților și surorilor, sunteți bine? Dacă nu aveți vești despre mine într-o o oră și jumătate, nu cred că o să trimită pe cineva să mă caute pentru că nu mă pot găsi, dar știți... Tată, cât de speriat sunt!", a scris Emiliano Sala în mesaj.

Potrivit L'Equipe, Sala a transmis un mesaj asemănător unui fost coechipier, Diego Rolan, care a confirmat informația pentru postul de radio uruguayan 1010AM.

Avionul privat de mici dimensiuni, de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, a fost dat dispărut, luni seară, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat sâmbătă, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu același aparat pentru a-și lua la revedere de la foștii lui colegi.

Piper Malibu este un monomotor care poate transporta șase persoane, pilotul și cinci pasageri. În aparatul dispărut se aflau numai Sala și pilotul.

Autoritățile din Insula Guernsey au anunțat, marți, că două ambarcațiuni și cinci aparate de zbor au cercetat o suprafață de 1.150 de mile pătrate în apele Canalului Mânecii, fără a da de urma avionului dispărut.

Avionul a plecat de la Nantes luni, la ora locală 19.15, cu direcția Cardiff, zburând la o altitudine de 5.000 de picioare (1.650 de metri). După ce a depășit Insula Guernsey, a cerut să coboare, iar contactul cu avionul s-a pierdut când acesta era la o altitudine de 2.300 de picioare. Apelul primit de Garda de Coastă din Guernsey privind dispariția aparatului, la 15 mile nord de Guernsey, a fost la 20.23. Două elicoptere, unul francez, cu baza la Cherbourg și unul britanic, au început imediat căutările, dar le-au oprit la ora 02.00, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (vânt, valuri, vizibilitate redusă). Căutările au fost reluate la ora 08.00 și oprite în seara zilei de marți, din cauza întunericului.

Argentinianul Emiliano Sala de 28 de ani semnase cu gruparea Cardiff City de pe locul 18 din Premier League, pentru 15 milioane de lire sterline.

Aflat în Franța de la 16 ani, Sala a disputat 19 meciuri în acest sezon pentru FC Nantes, marcând 12 goluri. În cariera lui a mai jucat la Bordeaux, Orleans, Niort și Caen.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.4293 secunde