Elena Zaharia, medaliată cu argint la turneul de tenis de masă de la Otocec

Joi, 17 Iunie 2021, 21:28
118
Jucătoarea de tenis de masă constănţeană Elena Zaharia, de la LPS „Nicolae Rotaru”, a cucerit medalia de argint la WTT Youth Star Contender, competiţie organizată la Otocec (Slovenia), ce a reunit la start junioare de mare valoare, din întreaga Europă.

După ieşirea din grupele categoriei U19, constănţeanca a avut un parcurs excelent, legând trei victorii: 3-1 cu Arina Slautina (Rusia), în optimi, 3-2 cu Luciana Mitrofan (România; CS Farul), în sferturi, şi 3-2 cu reprezentanta Franţei, Camille Lutz, în semifinale.

În ultimul act, Elena Zaharia a cedat, scor 1-3, în faţa rusoaicei Vlada Voronina.

Tot la categoria U19, însă în proba de dublu, perechea Ioana Sîngeorzan (România; CSM Bistriţa) / Ines Matos (Portugalia) şi-a adjudecat medaliile de aur, după meciuri extrem de echilibrate în sferturi şi semifinale, ambele câştigate la limită, scor 3-2, în compania cuplurilor Naomi Pranjkovic (Turcia) / Vlada Voronina (Rusia), respectiv Hana Arapovic (Croaţia) / Linda Zaderova (Cehia).

Mult mai clar a fost succesul din finală, 3-0 în disputa cu rusoaicele Natalia Malinina şi Arina Slautina.

În această probă, Elena Zaharia a făcut cuplu cu suedeza Rebecca Muskantor, ele fiind eliminate, în sferturi, scor 2-3, de turcoaicele Ece Harac şi Ozge Yilmaz.

La categoria U15, Bianca Mei-Roşu, de la LPS „Nicolae Rotaru”, a urcat până în sferturi de finală, fază în care a fost eliminată de Anna Hursey (Ţara Galilor), după o partidă fără istoric, scor 0-3.

Constănţeanca s-a oprit tot în sferturi şi în proba de dublu, în care a avut-o drept parteneră pe Cristina Sîngeorzan, accesul spre medalii fiindu-le blocat de Anna Hursey (Ţara Galilor) şi Matilde Pinto (Portugalia), scor 2-3.

Turneul de la Otocec continuă cu partidele secţiunii masculine, delegaţia României fiind alcătuită din Dragoş Bujor, Iulian Chiriţă, Eduard Ionescu, Andrei Istrate, Darius Movileanu, Luca Oprea şi Horia Ursuţ.

Antrenori: Marian Filipaş şi Petre Arnăutu.

XXX

Pentru cei mai mici practicanţi ai sportului cu bila de celuloid urmează o nouă competiţie.

Astfel, în perioada 18 - 20 iunie, în localitatea Dumbrăviţa, vor avea loc întrecerile Campionatului Naţional individual rezervat juniorilor III (copii cu vârste de 11 şi 12 ani).Pagina a fost generata in 0.2857 secunde