E jale la tenis! Horia Tecău, „ultimul mohican” în Top 100 ATP

Marţi, 10 Noiembrie 2020
145
Cu un total de 4.160 de puncte, tenismenul constănţean Horia Tecău ocupă, săptămâna aceasta, locul 21 în clasamentul ATP de dublu, fiind, faţă de săptămâna precedentă, în urcare o poziţie.

Tecău a rămas, din păcate, singurul român prezent în Top 100, următorii tricolori fiind Florin Mergea - locul 150 (596 puncte, în coborâre două poziţii) şi Marius Copil - locul 215 (344 puncte, în coborâre două poziţii).

Lider mondial la dublu este columbianul Robert Farah (8.530 p), urmat de conaţionalul său Juan Sebastian Cabal (8.440 p) şi argentinianul Horacio Zeballos (6.930 p).

În clasamentul de simplu, ţara noastră este şi mai slab reprezentată. Marius Copil ocupă locul 210 (277 p, în coborâre o poziţie), iar Filip Jianu este abia al 391-lea jucător al lumii (100 p, staţionare).

Topul este condus de sârbul Novak Djokovic (11.830 p), secondat de Rafael Nadal (9.850 p).

Ultimele două competiţii ale sezonului sunt Turneul Campionilor (Nitto ATP Finals), în perioada 15-22 noiembrie, la Londra, şi Next Gen ATP Finals, la Milano, 10-14 noiembrie.

XXX

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, a declarat într-un interviu publicat pe contul oficial de Facebook al Sports Festival, că ar fi foarte dezamăgit dacă tenisul românesc ar decădea aşa cum s-a întâmplat cu gimnastica.

„Tare rău mi-ar părea să dispară tenisul, aşa cum s-a întâmplat cu gimnastica. Noi am avut noroc cu această Halep, care a apărut nimeni nu ştie de unde, în afară de familie, care a făcut sacrificii să o aducă în această poziţie. Toate celelalte ţări din apropiere - Cehia, Polonia, Ungaria - bagă bani în infrastructură. La noi nu mai există specialişti, nici acele şcoli primare pentru sport ca să faci un specialist, am ajuns să căutăm antrenor de gimnastică în străinătate. Nu văd niciun fel de lumină la capătul tunelului”, a declarat Ţiriac. Pagina a fost generata in 0.2002 secunde