După opt luni, din nou pe teren! CSU Neptun debutează în Divizia A la handbal feminin

212
După opt luni, din nou pe teren! CSU Neptun debutează în Divizia A la handbal feminin - dupa-1606924663.jpg

Articole de la același autor

Începând de miercuri, 2 decembrie, şi până sâmbătă, 5 decembrie, se desfăşoară partidele din cadrul primelor turnee ale Diviziei A la handbal feminin, Seriile A, B și C. Oraşele gazdă sunt Sfântu Gheorghe (sălile Sepsi Arena și Kati Szabo) și Brașov (sala Dumitru Colibași), iar meciurile vor fi transmise în direct pe platforma tv.frh.ro.

După opt luni de pauză forţată, provocată de pandemia Covid-19, se repune în mişcare şi caravana Diviziei A la handbal feminin.

Echipa CSU Neptun Constanţa este repartizată în Seria C şi va juca la Brașov, unde intră în competiţie joi, 3 decembrie, când, de la ora 11.00, va înfrunta pe CSM Bucureşti II. A doua zi, vineri, 4 decembrie, formaţia antrenată de Ion Ivan şi Lăcrămioara Ilie va juca, de la ora 16.20, cu CSU Ştiinţa Bucureşti, iar sâmbătă, 5 decembrie, în ultima zi de turneu, adversară va fi CS Danubius Călăraşi, ora de start a meciului fiind 12.40.

Celelalte partide din Seria C se vor desfăşura după următorul program: joi, 3 decembrie: HCM Slobozia - CSU Știința București (ora 13.40), CNE Rm. Vâlcea - CS Danubius Călărași (ora 16.20); vineri, 4 decembrie: CS Danubius Călărași - HCM Slobozia (ora 13.40); sâmbătă, 5 decembrie: CSM București - CSU Ştiinţa București (ora 10.00).

Conform Regulamentului Federaţiei Române de Handbal pentru Divizia A cu trei serii, primele două clasate din fiecare serie și cele mai bune două echipe de pe locul trei se vor califica la turneul final. Ca și până acum, dacă o echipă fără drept de promovare se va situa pe unul dintre primele trei locuri, se va reface clasamentul fără rezultatele echipelor care nu au drept de promovare (echipa a doua a unui club de Liga Națională, echipe de juniori, CNE-uri).

Covid-19 în tabăra tricolorelor

Probleme la naţionala feminină de handbal a României, după ce jucătoarea Laura Moisă a fost depistată, marţi, infectată cu virusul Covid-19, în urma testului efectuat la intrarea în Danemarca, în vederea participării la Campionatul European.

Laura Moisă va fi retestată joi, 3 decembrie, dimineaţă, și apoi când se vor împlini şapte zile de la momentul izolării. Pentru a se putea realătura echipei, handbalista trebuie să aibă două teste cu rezultat negativ.

La rândul său, portarul Denisa Dedu, colegă de cameră cu Laura Moisă, a efectuat prima testare miercuri, 2 decembrie, la ora 7.30, și va mai efectua una joi, 3 decembrie, de la aceeași ora. Dacă rezultatul va fi negativ pentru ambele testări, ea se va putea alătura lotului condus de selecţionerul Bogdan Burcea.

România va juca primul meci la EURO joi, 3 decembrie, contra Germaniei. Pe 5 decembrie, urmează duelul cu Polonia, iar două zile mai târziu, cel cu Norvegia.

„Luăm lucrurile pas cu pas, ne concentrăm maxim pe prima partidă. Asemănările dintre Germania și Polonia, exceptând mici diferențe între cele două echipe, ne ajută pentru acest debut. Ultimul meci în compania Norvegiei, care nu mai are nevoie de prezentare, e una dintre cele mai performante echipe în ultimii 20-25 de ani, cred că este o provocare pentru fiecare adversar”, a declarat selecţionerul român. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4888 secunde