Premieră istorică pentru o echipă de volei constănţeană

Dublu succes în Croaţia! CS Medgidia, calificată în optimile de finală ale Challenge Cup

181
Dublu succes în Croaţia! CS Medgidia, calificată în optimile de finală ale Challenge Cup - 24273833035132121021372735926966-1637316101.jpg

Articole de la același autor

Echipa feminină de volei CS Medgidia scrie istorie în Europa! Formaţia din municipiul de pe malul Canalului s-a calificat, în premieră, în optimile de finală ale CEV Volleyball Cupei Challenge, după ce a învins-o pe OK Kastela (Croaţia), în ambele manşe din 16-imi.

Disputate în arena „Gradska Dvorana” din Kastel Stari, cele două meciuri s-au încheiat cu acelaşi scor, 3-1.

Cel de-al doilea joc, dominat de sportivele antrenate de Florin Voinea şi Radu Began şi care a consfinţit practic accesul Medgidiei în optimile competiţiei, n-a avut istoric. Curajoase şi dornice de victorie, constănţencele au început meciul în mare forţă şi au reuşit să închidă primele două seturi la şase, respectiv 11 puncte distanţă: 25-19 şi 25-14.

În actul trei, voleibalistele au lăsat un pic garda mai jos, iar relaxarea le-a costat. Kastela a revenit în joc şi şi-a adjudecat setul, 25-22. A fost doar un simplu foc de paie, pentru că CS Medgidia s-a scuturat bine şi s-a impus fără probleme în următorul set, 25-17, reuşind o mare performanţă.

„Medgidia, o echipă formată sută la sută din jucătoare românce, trăieşte un moment istoric: calificarea în optimile de finală ale Cupei Challenge. O muncă de patru ani, încununată cu un succes la care s-a visat încă de la înfiinţarea echipei. Sperăm ca drumul în Europa să meargă cât de departe posibil”, a declarat, la finalul returului cu OK Kastela, antrenorul principal Florin Voinea.

Pentru gruparea constănţeană, urmează noi bătălii în campionat. Din Croaţia, la întoarcerea spre casă, CS Medgidia va face o escală la Cluj, pentru meciul cu CS U NTT Data Cluj, din etapa a şaptea a Diviziei A1, programat sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 15.00.

Celelalte jocuri ale rundei se vor disputa după cum urmează: sâmbătă, 20 noiembrie: CSO Voluntari - ACS Volei Cristina Pîrv Turda, CS Ştiinţa Bacău - SCM U Craiova; duminică, 21 noiembrie: CS Dacia Mioveni - CSM Lugoj, CS Dinamo Bucureşti - CSM Volei Alba Blaj.

XXX

La rândul lor, voleibalistele-cadete ale Medgidiei aşteaptă duminică, 21 noiembrie, de la ora 12.30, o nouă înfruntare în Campionatul Naţional, adversare fiindu-le, de această dată, jucătoarele de la ACS Brăila.

„Suntem într-o formă fizică foarte bună şi suntem dornice să ne trecem în cont o nouă victorie”, au transmis, înainte de meciul cu Brăila, tinerele sportive antrenate de Elena Nanu.

Voleibalistele constănţene şi-au propus încă de la începutul noului sezon competiţional să aibă un parcurs fără cusur, iar dacă apar sincope, să înveţe din ele şi să fie mai puternice pentru următoarele partide.

Foto: Facebook / Clubul Sportiv Medgidia

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3808 secunde