DOLIU ÎN SPORTUL ROMÂNESC! "Inima unuia dintre cei mai valoroși baschetbaliști români a încetat să mai bată"

671
DOLIU ÎN SPORTUL ROMÂNESC!

Articole recomandate

Seniorul baschetului sibian, Mihai Albu, a încetat ieri din viață, la vârsta de 79 de ani. Născut pe 21 iunie 1938, în satul Ludoș, Mihai Albu a debutat în Divizia A la 14 ani, cu echipa Constructorul Sibiu. A mai evoluat la U Cluj și Dinamo București și a acumulat peste 200 de prezențe în echipa națională, inclusiv în calitate de căpitan. 


"Federația Română de Baschet anunță cu multă tristețe și profund regret trecerea în neființă a celui care a fost Mihai Albu. În această dimineață, aflat în Cehia, în drum spre țară, inima unuia dintre cei mai valoroși baschetbaliști români din toate timpurile a încetat să mai bată și a făcut astfel ca sportul românesc să mai piardă o stea din constelația performerilor."


Născut la Sibiu în data de 21 iunie 1938, Mihai Albu a iubit baschetul de mic copil și și-a dedicat o mare parte din viață sportului cu mingea la coș, urcând rapid pe treptele afirmării sportive. A fost un jucător talentat și muncitor, extrem de apreciat de colegii săi, cât și de adversari. A îmbrăcat de-a lungul carierei sale tricourile echipelor Constructorul Sibiu, Universitatea Cluj și Dinamo București și a adunat numeroase selecții în naționala României. De altfel, evoluțiile sale deosebite au atras și atenția specialiștilor de peste hotare, Mihai Albu fiind de mai multe ori selecționat în echipa Europei alături de nume mari ale Bătrânului Continent.

Pentru meritele sale deosebite aduse baschetului a primit distincția de maestru emerit al sportului, iar în 2011, cu ocazia All Star Game Sibiu, a fost inclus în galeria "Legendele baschetului românesc".

"Pe această cale, Federația Română de Baschet adresează sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească!", se arată într-un comunicat al FRB, scrie Mesagerul de Sibiu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3808 secunde