Doliu în rugby-ul românesc. A murit Adrian Costache!

1448
Doliu în rugby-ul românesc. A murit Adrian Costache! - rugbyonline2109-1600669327.jpg

Articole de la același autor

Rugby-ul românesc a suferit o pierdere uriaşă, după ce unul dintre antrenorii dedicaţi trup şi suflet sportului cu balonul oval, Adrian Costache, a încetat fulgerător din viaţă, la vârsta de 53 de ani.

Fost jucător la Triumf Bucureşti şi Ştiinţa Petroşani, Costache a îmbrăcat, după retragerea din activitate, treningul de antrenor, creând generaţii şi generaţii de sportivi, mai întâi la juniori, la Liceul „Aurel Vlaicu”, apoi la RC Griviţa şi Ştiinţa Petroşani. S-a remarcat prin performanţe, astfel că promovarea la loturile naţionale de juniori a devenit o consecinţă firească.

„Federaţia Română de Rugby îşi exprimă regretul faţă de dispariţia fulgerătoare a fostului jucător şi antrenor Adrian Costache. Acesta a încetat din viaţă la 53 de ani, la Petroşani. Fost jucător la Triumf şi la Ştiinţa Petroşani, el a făcut pasul spre antrenorat, întâi la juniorii de la LAV, apoi la RC Griviţa şi în ultimii ani, la Ştiinţa Petroşani. De asemenea, a fost şi antrenor al loturilor naţionale la România U19 şi România U20 şi director tehnic al Centrului de Pregătire pentru juniori de la Cornu.

De numele lui se leagă revirimentul sportului cu balonul oval în Valea Jiului, cel mai recent proiect al său fiind înfiinţarea din anul şcolar 2021-2022 a unei clase cu profil special de rugby la Liceul «Dimitrie Leonida» din Petroşani şi un Centru de Pregătire a juniorilor din Valea Jiului”.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3733 secunde