Ministrul Tineretului şi Sportului, Carol Eduard Novak:

„Din păcate, foarte puţini antrenori tineri au reuşit să-şi găsească loc în sistem”

148
„Din păcate, foarte puţini antrenori tineri au reuşit să-şi găsească loc în sistem” - 1-1634294694.jpg

Articole de la același autor

Ca urmare a misiunii de audit de sistem desfăşurate în lunile ianuarie-septembrie 2021 de Biroul Audit Public Intern din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului la nivelul cluburilor sportive departamentale, au fost constatate o serie de deficienţe la nivelul elementelor componente examinate.

În urma verificării dosarelor de personal ale angajaţilor acestor cluburi, s-au ridicat o serie de semne de întrebare pe fondul numărului mare de angajaţi cu vârste înaintate, unii dintre aceştia cumulând pensia cu salariul. În acest context, dincolo de faptul că dinamica forţei de muncă la acest nivel este extrem de redusă, au fost identificate şi probleme cu privire la condiţiile de încheiere a contractelor individuale de muncă pentru unii dintre aceşti angajaţi, informează Ministerul Tineretului şi Sportului.

„Am fost surprins să constat că aproape 100 de angajaţi ai cluburilor subordonate sunt persoane cu vârste peste 65 de ani. Am tot respectul pentru experienţă şi maturitate, iar foarte mulţi dintre aceşti angajaţi sunt profesionişti care au probat şi probează încă faptul că pot performa în domeniile în care activează.

Din cele peste 90 de persoane aflate în această categorie de vârstă, 60 sunt antrenori, restul fac parte din personalul administrativ. Foarte puţini antrenori tineri au reuşit să-şi găsească loc în sistemul nostru, din păcate. Sportul este un domeniu în continuă mişcare şi expansiune, un mediu al descoperirilor permanente şi al inovaţiei, deci mi se pare absolut vitală capacitatea de a fi permanent la curent cu noile tendinţe, de a motiva şi atrage copiii şi tinerii către sport, de a organiza şi conduce programe de antrenament moderne.

Avem nevoie de experienţă, respectăm performanţa şi maturitatea profesională, dar trebuie să fim siguri că avem în sistem oamenii cei mai potriviţi şi bine pregătiţi şi că ei sunt angajaţi în condiţii de deplină legalitate”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Carol Eduard Novak.

Date fiind multiplele implicaţii juridice ale acestei situaţii, s-a luat decizia clarificării tuturor acestor cazuri, astfel că s-a solicitat directorilor de cluburi realizarea unui material de informare complet, care să cuprindă date privind forma şi condiţiile de încheiere pentru fiecare astfel de contract individual de muncă. Se urmăreşte verificarea regularităţii şi legalităţii încheierii lor, precum şi posibilitatea de a stabili dacă, în cazul nerespectării prevederilor legale în materie, s-au produs ori s-ar fi putut produce eventuale prejudicii. Într-o astfel de situaţie, se va solicita conducerii entităţilor în cauză să procedeze la demararea procedurilor legale pentru recuperarea acestor prejudicii şi pentru evitarea producerii unora similare pe viitor.

Foto: eurohandball.com

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3213 secunde