Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Basel

Dezastru în concursul masculin. Larisa Iordache, incertă pentru finalele de duminică

301
Dezastru în concursul masculin. Larisa Iordache, incertă pentru finalele de duminică - dezastru-1619187248.jpg

Articole de la același autor

Eșec total pentru gimnaștii români în calificările concursului masculin la Campionatele Europene de la Basel (Elveţia). Nici un tricolor nu a acces în finale, iar visul la o medalie continentală s-a spulberat prematur.

Singurul care s-a apropiat de finalele pe aparate a fost Andrei Muntean, la paralele, care, pentru evoluția sa, a primit 14.525 (5.8 dificultate) și este prima rezervă. Emilian Neagu a avut cel de-al 17-lea punctaj la inele, 14.000 (5.8 dificultate), iar Marian Drăgulescu a ratat finala la sărituri, acuzând dureri la genunchi. Cu o medie de 13.516, „Marocanul” s-a clasat pe locul 24 în calificări.

Evoluții modeste pentru gimnaștii antrenați de Marius Urzică și la sol: 13.933 (5.6 dificultate) pentru Andrei Muntean - locul 20, 12.000 (5.5 dificultate) pentru Emilian Neagu - locul 90.

În întrecerea feminină a Europenelor de la Basel, România nu a fost reprezentată în concursul individual compus, după ce Larisa Iordache, internată de urgenţă în spital, nu a mai putut intra în competiţia de vineri, 23 aprilie.

„Din păcate, nu am putut concura, dar pot spune că sunt mult mai bine şi sper că starea mea de sănătate să devină din ce în ce mai bună pe zi ce trece”, a transmis Larisa Iordache.

Miercuri, imediat după sesiunea de calificări, care i-a adus şi „biletul” pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, Larisa a ajuns la spital însoțită de antrenorul Cristian Moldovan și de dr. Mihai Râşcu. Avea dureri mari, febră 37,8. În urma ecografiei și a CT-ului cu substanță de contrast, medicii au stabilit că este vorba despre o infecție a rinichiului drept. A rămas peste noapte la spital, pentru a începe tratamentul cu antibiotic.

În cazul în care medicii vor considera că sănătatea nu îi este pusă în pericol, Larisa Iordache va fi prezentă în finalele pe aparate de duminică, 25 aprilie. Se va stabili dacă va concura atât la bârnă, unde este calificată cu primul punctaj, 13.466, cât și la sol, informează Federaţia Română de Gimnastică.

Dublă campioană europeană, anul trecut, la Mersin, Larisa Iordache este singura gimnastă din România calificată în finalele pe aparate.

Cupa „Nadia Comăneci”, ediţia a VII-a

57 de mici gimnaste, cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani, legitimate la 11 cluburi - CSS 7 Dinamo, CSM Arad, CSS 1 Constanța, Petrolul Ploiești, LPS Cetate Deva, CSS Bârlad, CSS Focșani, CSM Onești, CSM Onești- Târgoviște, CSM Cluj, CSS Viitorul Cluj - iau parte, la finalul acestei săptămâni, la cea de-a VII-a ediție a Cupei „Nadia Comăneci” la gimnastică artistică.

Evenimentul este organizat de CSM Onești și Fundația „Nadia Comăneci”, în parteneriat cu Primăria Onești și Federația Română de Gimnastică.

„Mă bucur că, anul acesta, reușim să organizăm ediția a VII-a a competiţiei. Sunt aproape doi ani de când micuțele gimnaste nu au mai avut șansa de a participa la o competiție și doar așa le putem atrage în sală și dezvolta spiritul competițional. Într-o perioadă dificilă, sportul reprezintă o speranță la un viitor mai bun, în siguranță. Aș vrea să le felicit pe micuțele gimnaste că nu au renunțat la pasiunea și visul lor, dar și pe antrenori, că au reușit să le mențină la un nivel ridicat de pregătire pentru viitorul gimnasticii românești!”, a declarat Nadia Comăneci. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5128 secunde