Decebal Făgădău, mesaj pentru SSC Farul: "Nu promovați, oprim finanțarea!"

Vineri, 23 Martie 2018
5610
Astăzi, în sala "Remus Opreanu" a Consiliului Județean Constanța, a avut loc o ședință ordinară a Consiliului Local Municipal Constanța, având pe ordinea de zi și problema finanțării cluburilor sportive din municipiu. 


Subiectul principal a fost Asociația Suporter Spirit Club Farul Constanța, echipă ce atacă promovarea în liga secundă în acest sezon și care se bucură de susținerea autorităților locale. Proiectul de hotărâre privind alocarea a 1,2 milioane de lei pentru perioada 4 ianuarie - 30 iunie a fost votat și aprobat, însă primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, avertizează că se vor anunța zile agitate dacă SSC Farul nu va promova. 


Făgădău nu consideră normală situația actuală, în care FC Viitorul, echipa campioană a României în sezonul 2016/2017, să nu beneficieze de niciun sprijin financiar al comunității locale, iar SSC Farul să fie ajutat fără mari performanțe. 


"După ce am văzut că prin forțe proprii au ajuns la un anumit nivel, am stabilit ca, într-un an competițional, să vedem dacă această colaborare poate produce sau nu rezultate. Tocmai de aceea înțelegerea cu cei de la SSC Farul a fost una extrem de onestă și transparentă. Noi vă alocăm această sumă din bugetul municipiului, cu condiția să promovați. Dacă nu promovați, municipiul nu poate finanța performanța în liga a treia. Dacă vedem un trend ascendent, ne gândim la viitor. Nu putem să tratăm diferit - efortul privat pe care îl face Gheorghe Hagi, care a adus titlul de campion la Constanța - și inițiativa frumoasă și lăudabilă a suporterilor. Nu putem pune egalitate între cele două performanțe. Unii au câștigat titlul, iar ceilalți sunt în liga a treia. Anul acesta, SSC Farul va promova și va merge înainte, ori va fi nevoită să apeleze la proiecte finanțate din Legea 350/2005. Știu că nu prea le convine, fiindcă acolo se vor limita salariile. Dar aceasta e viața. Până acum, noi ne-am ținut de promisiuni", a declarat Decebal Făgădău. 


Pentru prima parte a sezonului, perioada 1 iulie 2017 - 31 decembrie 2017, SSC Farul a a beneficiat de o primă tranșă de 900.000 lei, necesară pentru formarea unui lot competitiv. Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.5019 secunde