Locuri disponibile la FEFS pentru sesiunea din toamnă, atât la licență, cât și la master

Decanul Mirela Damian: "Ne susținem necondiționat sportivii!"

3639
Decanul Mirela Damian:

Articole de la același autor

Cine nu a reușit să promoveze examenul de bacalaureat în vară și a pierdut primul "tren" al universităților are ocazia de a-și elabora o nouă strategie. Locuri disponibile sunt destule, iar o facultate unde profesionalismul este cuvântul de bază este cea de Educație Fizică și Sport (FEFS), din cadrul Universității "Ovidius" Constanța. 


Ca în fiecare an, lupta este din ce în ce mai aprigă pentru a lua loc în băncile de la FEFS, dovadă fiind numărul dosarelor depuse în prima sesiune: la toate cele trei specializări pentru licență au fost depuse nu mai puțin de 174 de dosare. 


În domeniul Kinetoterapiei, specializare Kinetoterapie și motricitatea specială (KMS), cele 40 de locuri disponibile s-au epuizat rapid, lucru obișnuit în ultimii ani. În schimb, la Educație Fizică și Sport, cele două specializări disponibile - Educație Fizică și Sportivă (EFS) și Sport și Performanță Motrică (SPM) - se poate încă aplica fără probleme. La EFS, în prima sesiune au fost alocate 70 de locuri, însă doar 37 s-au ocupat. Restul de 33 sunt disponibile pentru sesiunea secundă. 


Asemănătoare este și situația de la SPM, unde au rămas libere 15 locuri după prima sesiune. De asemenea, cei care vor să aplice pentru cursuri la frecvență redusă o pot face la Educație Fizică și Sportivă, acolo unde mai sunt 35 de locuri. 


Înscrierile se fac până la data de 5 septembrie, urmând ca admiterea să aibă loc în perioada 10-13 septembrie. Modalitatea de admitere a rămas aceeași ca în anii precedenți: dacă treci de traseul aplicativ (echilibristică, sprint, dexteritate, motricitate), care este probă eliminatorie, vei da o a doua probă, la alegere între atletism și gimnastică (reprezintă 45% din nota finală), apoi o altă probă la alegere, dintre fotbal, handbal, baschet și volei (reprezintă 45% din nota finală) și nota de la examenul de ba-calaureat (reprezintă 10% din nota finală). 


Un campion rămâne mereu un campion! 


Facultatea de Educație Fizică și Sport nu se dezice de obiceiul de a-i întâmpina cu brațele deschise pe sportivii care țintesc marea performanță. În acest sens, au fost modificate baremele prin care aceștia să poată fi admiși în cadrul facultății fără examen. S-a lărgit aria rezultatelor notabile, de la locurile 1-5, la locurile 1-8, în competițiile internaționale, dar s-a eliminat și condiția de a îndeplini cerința anterioară în decursul ultimilor trei ani. 


"Ne-am gândit că un loc opt la o competiție internațională este mult mai importantă decât un campion național, de exemplu. În același timp, am eliminat limita de trei ani, deoarece existau cazuri în care un sportiv ar fi putut deveni campion european, mondial sau olimpic, la o vârstă fragedă, cum este cazul gimnasticii, iar apoi, până la împlinirea vârstei studenției, să-și piardă acest statut. Ceea ce nu este corect. Un campion rămâne întotdeauna un campion", a declarat prof. univ. dr. Mirela Damian, decanul FEFS. 


Anul acesta, au fost acceptați la FEFS trei sportivi în programul "fără taxă" - Flavia Sentea (medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de aerobic), Ștefan Huștea (multiplu medaliat la Campionatele Europene de aerobic), Florin Vișan (locul 6 la Campionatele Europene de atletism), dar și alți sportivi la "cu taxă"; printre ei, atleta Mariana Baboi (campioană națională), handbaliștii Ionuț Broască (Dunărea Călărași), Alexandru Popa (HC Dobrogea Sud) și Daniel Bera (CSM București), baschetbalistul Andrei Oprean (BC Athletic) sau fotbaliștii Tudor Băluță, Mihai Ene, Virgil Ghiță, Alexandru Mățan și Răzvan Prodan (fiul răposatului internațional Daniel Prodan). 


Nume de referință pentru sportul constănțean 


Cei care au ales sau doresc să aleagă Educația Fizică și Sportivă și Sport și Performanță Motrică pot deveni profesori de educație fizică, instructori de fitness sau manageri, cu mențiunea că cei care aleg SPM obțin brevetul de antrenor și pot activa în cluburile sportive. De asemenea, cei care au optat sau vor opta pentru Kinetoterapie vor putea ajuta sportivii în recuperarea locomotorie prin sport, prin exercițiu fizic. Această activitate o poți desfășura în cadrul unor clinici specializate sau chiar a cluburilor sportive de performanță ce au grijă de sănătatea sportivilor lor. 


"FEFS dispune de un corp profesoral format din 25 de cadre didactice, nume de referință pentru sportul constănțean. Avem programe speciale de pregătire a sportivilor de performanță. Îi ajutăm să nu rămână în urmă cu materia, le trimitem cursurile, cărțile, în formate electronice, îi sprijinim în demersurile lor de a fi cei mai buni. Ne susținem necondiționat sportivii! Atunci când se întorc de la competiții sau de la loturile naționale, lucrăm intens cu ei. Simona Halep mai are de dat doar lucrarea de disertație, însă vedeți ce program are. De asemenea, Horia Tecău a susținut și lucrarea de disertație și master. A avut un pic mai mult timp decât Simona, pricinuit din cauza faptului că a fost mai mult timp accidentat și a venit mai des acasă. De asemenea, dispunem de o bază sportivă bună. Avem promisiuni că, până la iarnă, vom izola termic sala de atletism «Ilie Floroiu»", a completat prof. univ. dr. Mirela Damian. 


Cei care au trecut cu brio peste examenul de licență și vor să aplice pentru masterat o pot face în continuare la FEFS - domeniu Știința Sportului și Educației Fizice. La specializarea Educație Fizică și Sport Școlar și Kinetoterapie - Recuperare și reeducare motrică mai sunt disponibile câte 30 de locuri, în timp ce la Performanță în Sport - 26. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7335 secunde