Divizia A la handbal feminin, Seria C

Debut perfect de an! CSU Neptun, trei victorii în turneul de la Râmnicu Vâlcea

265
Debut perfect de an! CSU Neptun, trei victorii în turneul de la Râmnicu Vâlcea - debut-1613319822.jpg

Articole de la același autor

CSU Neptun a trecut cum nu se poate mai bine de primele meciuri oficiale din acest an. În perioada 11-14 februarie, la sala Colegiului Tehnic Energetic din Râmnicu Vâlcea, handbalistele constănţene au reuşit trei victorii în cadrul turneului al doilea al Diviziei A, Seria C.

În primul meci al turneului de la Râmnicu Vâlcea şi totodată al anului, CSU Neptun a întâlnit pe ACS Amy Slatina. Jucătoarele antrenate de Ion Ivan şi Lăcrămioara Ilie şi-au intrat rapid în rol, au făcut o primă repriză perfectă şi au intrat la cabine cu avans de şapte goluri, scor 16-9. Constănţencele au menţinut ritmul şi în repriza secundă, astfel că s-au impus finalmente cu scorul de 29-20.

Pentru CSU Neptun, au marcat: Mihaela Stănciulescu 9, Bianca Căldare 5, Ceandani Pal 4, Gabriela Moldoveanu 4, Andreea Pintilie 4, Diana Hudițianu 1, Georgiana Negoiță 1 şi Maria Ilie 1.

A urmat duelul cu CNE Râmnicu Vâlcea, unul mult mai strâns, dar pe care Neptunul a reuşit în cele din urmă să-l câştige. Gazdele au dat o replică foarte puternică în prima repriză, au condus cu 12-9 la pauză, însă, la reluare, constănţencele au ridicat nivelul de joc şi au revenit spectaculos. Emanuela Ivașcu a închis poarta, iar pe faza de atac, Andreea Pintilie şi colegele sale au finalizat eficient majoritatea mingilor salvate de apărare. Ambiție, dorință și intensitate - factorii care au condus spre o nouă victorie a Neptunului, scor 21-18.

Golurile formaţiei de pe litoral au fost marcate de Andreea Pintilie 7, Mihaela Stănciulescu 4, Gabriela Moldoveanu 3, Bianca Căldare 3, Ceandani Pal 3 şi Diana Hudițianu 1.

CSU Neptun a pornit în trombă şi în cel de-al treilea meci al turneului de la Râmnicu Vâlcea, în care a întâlnit pe HCM Slobozia. La pauză, tabela indica avantaj confortabil pentru Constanţa, 12-7, iar repriza a doua a fost dominată tot de echipa de la malul mării, care a mărit ecartul, scor final 25-18.

Pentru CSU Neptun, au marcat: Gabriela Moldoveanu 6, Andreea Pintilie 5, Mihaela Stănciulescu 4, Ceandani Pal 3, Bianca Căldare 3, Diana Hudițianu 3 şi Georgiana Negoiță 1.

Aşadar, fetele antrenate de Ion Ivan şi Lăcrămioara Ilie au încheiat turneul de la Vâlcea fără înfrângere şi au urcat pe locul doi în clasament, cu 13 puncte. Lideră este CSU Ştiinţa Bucureşti, cu 16 puncte.

Pentru handbalistele constănţene, urmează trei săptămâni de antrenamente până la următorul turneu, când vor fi meciuri tari, cu CSM București II și CSU Știința București.

XXX

Echipa feminină de handbal CSM Bucureşti a fost învinsă de Metz Handball, scor 22-25 (12-16), într-o partidă disputată, sâmbătă, în deplasare, ultima din Grupa A a Ligii Campionilor la handbal feminin.

CSM Bucureşti a încheiat grupa pe locul al treilea şi va juca în optimi cu SCM Râmnicu Vâlcea, care a terminat Grupa B pe locul al şaselea, ceea ce înseamnă că România va avea o echipă în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1521 secunde