De la 1 ianuarie 2021, reguli noi la Federaţia Română de Şah

450
De la 1 ianuarie 2021, reguli noi la Federaţia Română de Şah - sahreguli-1609072238.jpg

Articole de la același autor



Adunarea Generală a FIDE a stabilit că, de la 1 ianuarie 2021, omologarea FIDE a turneelor de rapid și blitz nu va mai fi gratuită, ci se va percepe același tarif ca și la competițiile de șah clasic (1 euro/jucător). Prin urmare, conform normativelor, la FRȘ se vor achita 1,1 euro /jucător + omologarea FRȘ, în cuantum de 2 lei/jucător, minimul ei fiind de 70 lei.
Cu același tarif ca și concursurile în sistem elvețian (1 euro/jucător) vor fi taxate de către FIDE turneele round-robin (clasic, rapid, blitz) cu media Elo sub 2230 (la FRȘ urmând a se achita 1,1 euro/jucător + 70 lei).


Pentru turneele care se înregistrează în ultimele 7 zile dinaintea disputării, FIDE va aplica o suprataxă de 5 euro/zi. Ca atare, formularul de aprobare a turneului va trebui trimis la FRȘ cu cel puțin 10 zile înaintea disputării turneului. 
În privința raportării rezultatelor la FIDE, o întârziere de peste 30 zile de la încheierea turneului va fi suprataxată (implicit organizatorului) cu 50 euro, de către FIDE. Dacă în termen de 2 luni de la disputare nu se primesc rezultatele, FIDE anulează turneul și aplică suprataxa de 100 euro către FRȘ, care ulterior o va recupera de la organizator pe căile administrative legale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5207 secunde