De ce vă bateţi joc de Sorana? Tenismena noastră, clipe de coşmar în Australia

2324
De ce vă bateţi joc de Sorana? Tenismena noastră, clipe de coşmar în Australia - fondsoranaeditorial-1611327254.jpg

Articole de la același autor

Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, ar fi trebuit să reprezinte o adevărată sărbătoare pentru întreg tenisul mondial. Din păcate, nu este deloc aşa, ba chiar am putea spune că ceea ce se întâmplă la Antipozi reprezintă un coşmar din care toată lumea vrea să se trezească.

Tenismenii, care sunt carantinaţi din cauza faptului că în aeronava cu care au sosit în Australia se afla o persoană infectată cu noul coronavirus, au cel mai mult de suferit.

Atunci când vorbim despre Australia ne gândim la o lume civilizată şi la locuri mirifice pe care nu mulţi dintre noi au şansa să le vadă în realitate. Am putea fi perfect de acord cu acest lucru, însă ceea ce se întâmplă în acest an la Australian Open, depăşeşte orice imaginaţie.

Faptul că unii sportivi nu au dreptul să se antreneze şi trebuie să efectueze un fel de şedinţe de pregătire în camera de hotel, iar alţii pot ieşi timp de 5 ore pe terenul de tenis, reprezintă un dezechilibru. Unii sunt avantajaţi, alţii sunt „faultaţi” de către organizatori.

Este şi cazul sportivei noastre, Sorana Cîrstea, o jucătoare care bineînţeles că nu emite pretenţii la cucerirea titlului, însă a cerut doar să se antreneze în condiţii normale.

Pe lângă faptul că acest lucru i-a fost refuzat, Sorana Cîrstea nu are acces la propriile bagaje. Practic a fost lăsată fără haine de schimb şi fără medicamentaţia pe care orice sportiv trebuie să o consume când participă la astfel de turnee.

Toate aceste lucruri se întâmplă în condiţiile în care bagajul Soranei se află la acelaşi etaj, la 3 sau 4 uşi distanţă. Nu s-a găsit o soluţie pentru ca Sorana să intre în posesia lucrurilor sale? Sau nu s-a dorit?

Tenismena născută în Târgovişte a fost singura care a vociferat şi care şi-a cerut drepturile.

Ce credeţi că s-a întâmplat în orele următoare? A fost luată la „mişto” de organizatori, dar şi de anumiţi suporteri ai tenisului australian care au sfătuit-o să plece acasă pentru că oricum s-a înscris degeaba în turneu. Cam mult pentru nişte oameni care pretind că sunt civilizaţi, nu? Ba mai mult, Sorana le-a spus că ar pleca bucuroasă acasă dacă i s-ar da voie. Nici acest lucru nu s-a întâmplat.

Pandemia de coronavirus a afectat întreg mapamondul şi suntem cu toţii de acord că virusul există, iar pericolul de infectare este foarte mare. Totuşi, soluţiile nu vin. Este inadmisibil ca aceşti sportivi care stau în carantină să intre pe teren după 14 zile şi să funcţioneze la capacitate maximă. Nu a existat aşa ceva în întreaga istorie a tenisului sau chiar a sportului mondial. Directorul turneului a spus că Sorana i-a pus într-o lumină proastă pe ceilalţi sportivi. Oare chiar aşa să fie? Aşa cum spunea şi antrenorul Soranei, Adrian Cruciat, românca se află într-o continuă detenţie. Este interesant cum primeşte mâncare, pentru că dacă cineva poate să îi ofere hrană Soranei, la fel de bine ar putea să îi dea şi bagajul. Lăsaţi-mă să cred că este rea voinţă din partea organizatorilor, care se răzbună după prima declaraţie a Soranei în acest caz.

Pe internet există multe filme horror produse în Australia. Ceea ce se întâmplă acum la Australian Open, ar putea să le dea idei regizorilor să scoată pe piaţă o nouă astfel de peliculă. În situația Soranei se mai află şi alţi tenismeni, dar la această oră noi vorbim despre românca noastră care nu va putea juca la capacitatea maximă pe care o are.

Este o continuă bătaie de joc din partea organizatorilor, din partea Federaţiei Australiene de Tenis şi din partea autorităţilor medicale care se ocupă de siguranţa sportivilor de la Antipozi.

Oare Sorana Cîrstea reprezintă o mare ameninţare pentru australieni? Oare se tem că vor avea parte de un scenariu SF în care sportiva noastră va pune mâna pe mult râvnitul trofeu? Oare aceştia ştiu pe ce loc se află Sorana în clasamentul mondial şi ce poate face ea pe terenul de tenis? Toate acestea sunt întrebări fără răspuns. Un lucru este sigur. Sorana Cîrstea şi chiar România nu sunt iubite la Australian Open.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4199 secunde