Dans şi baschet în aer liber! Constănţenii şi turiştii, invitaţi la „ora de mişcare”

280
Dans şi baschet în aer liber! Constănţenii şi turiştii, invitaţi la „ora de mişcare” - dans2-1626871338.jpg

Articole de la același autor

Dansul pe cele mai noi ritmuri şi sportul practicat cu zâmbetul pe buze sunt noua reţetă de distracţie din această vară, la Constanţa! Fie că vă aflaţi în vacanţă, fie că vă relaxaţi după sesiune sau că locul de muncă v-a solicitat peste măsură în timpul săptămânii, sunteţi aşteptaţi, în fiecare week-end, într-unul din parcurile din Constanţa pentru „ora de mişcare“.

Academia Club Sportiv Phoenix Constanţa, cu susţinerea Primăriei Municipiului Constanţa, organizează, până la începutul lunii septembrie, „Ludis Fest“, un festival al mişcării dedicat constănţenilor şi turiştilor, indiferent de vârstă.

Cele opt acţiuni cuprinse în cadrul „Ludis Fest“ se vor desfăşura după următorul program: vineri, 23 iulie - Parcul Gării - între orele 16-20; vineri, 30 iulie - Parcul Tomis II - între orele 16-20; vineri, 6 august - Parcul Casa de Cultură - între orele 16-20; sâmbătă, 7 august - Parcul Casa de Cultură - între orele 16-20; vineri, 13 august - Parcul Poarta 6 - între orele 16-20; vineri, 20 august - Parcul Arheologic - între orele 16-20; vineri, 3 septembrie - Parcul Tăbăcărie - între orele 16-20; sâmbătă, 4 septembrie - Parcul Tăbăcărie - între orele 16-20.

„Şi pentru că dorinţa noastră este de a impune un stil de viaţă sănătos, apropiat naturii, parcurile din oraş ne vor fi gazdă pe întreaga durată a festivalului.

Obiectivul general al proiectului este de a îmbunătăţi calitatea vieţii, venind cu soluţii practice de îmbunătăţire a sănătăţii fizice şi psihice a populaţiei, prin activităţi de dezvoltare şi educare atât în plan intelectual, psihologic, moral, dar şi fizic, prin practicarea sportului în general, în aer liber, în special.

Scopul nostru este de a dezvolta tineri autentici, autonomi, sănătoşi, care vor deveni cetăţenii activi şi responsabili ai unei comunităţi şi societăţi solidare, prin insuflarea practicării unui sport, cu regularitate şi pentru o viaţă sănătoasă şi o comunitate activă/implicată”, a declarat preşedintele Academiei CS Phoenix Constanţa, Cristian Mănăstireanu.

XXX

„Ludis Fest“ include două tipuri de activităţi.

Prima este „Step up dance”, o acţiune de masă, care are ca scop implicarea participanţilor la proiect pentru exprimarea şi transmiterea unui mesaj către întreaga societate, care să ajungă astfel la grupul ţintă (din toată ţara) şi la publicul larg, din cât mai multe colţuri ale ţării/lumii, prin mişcări de dans, pe fond muzical, coordonate de dansatori / instructori de dans.

Cea de-a doua, Trying Basketball, este o acţiune de încurajare a practicării sportului în general, prin iniţierea participanţilor în jocul de baschet sub formă de exerciţii specifice de dribling şi aruncări la coş, sub îndrumarea antrenorilor de baschet pe un teren special amenajat.

Pe parcursul celor opt evenimente programate până în luna septembrie, toţi participanţii vor avea parte şi de alte surprize. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6314 secunde