Damian Petcu, unul dintre antrenorii de bază de la Tenis Club Idu. "Avem foarte mulți tineri talentați"

415
Damian Petcu, unul dintre antrenorii de bază de la Tenis Club Idu.

Articole de la același autor

Baza sportivă Tenis Club Idu din stațiunea Mamaia are o istorie foarte bogată. De-alungul timpului acolo s-au organizat turnee de tenis importante și foarte mulți jucători s-au lansat în tenisul mare de pe terenurile acestei baze.

În prezent, la Tenis Club Idu există copii care se antrenează, dar care nu practică tenisul de performanță, dar există și sportivi care se pregătesc zilnic pentru a ajunge pe culmile succesului. Unul dintre antrenorii care muncesc zilnic la Tenis Club Idu este Damian Petcu, cel care are în grijă o grupă de copii pe care o pregătește conștiincios.

Damian Petcu a explicat că în aceste momente în care sportul este afectat de pandemia de coronavirus, tenismenii se antrenează normal la Tenis Club Idu și se pregătesc pentru viitoarele turnee la care vor participa.

"Sportivii noștri se pregătesc în condiții foarte bune. Respectăm toate măsurile de prevenție și nu cred că există pericolul ca vreun copil să se infecteze. Antrenamentele decurg exact așa cum ne dorim, iar noi îi monitorizăm foarte atent pe sportivi. Sunt copii valoroși care pe viitor pot avea un cuvânt de spus în tenisul de mare performanță. Am fost pe la diferite competiții cu ei și vom merge în continuare. Sperăm să ne întoarcem cu medalii de peste tot pe unde mergem pentru că din acest motiv ne antrenăm. Vrem să facem performanță. Pe timpul Stării de Urgență, copiii s-au pregătit individual, acasă, iar noi i-am supravegheat cu ajutorul tehnologiei" , a declarat pentru "Cuget Liber" antrenorul Damian Petcu.



Nu comentează deciziile Simonei Halep


Simona Halep este un nume extrem de mare în tenisul mondial. Constănțeanca a jucat și ea la Tenis Club Idu, pe vremea când era doar o junioare, iar ultima dată a făcut acest lucru în meciul din Fed Cup în care România a întâlnit Marea Britanie.

Ea și-a anulat prezența la mai multe turnee importante WTA, iar Damian Petcu s-a ferit să ofere prea multe declarații despre acest lucru.

"Nu vreau să comentez eu deciziile Simonei Halep. Probabil că a analizat foarte bine situația și pune sănătatea pe primul plan. Dacă ea așa a gândit, este fix problema ei. Nu suntem noi în măsură să judecăm alegerile altora" , a spus Damian Petcu.

Damian Petcu are mare încredere în tinerii tenismeni care vin din urmă. Acesta spune că România și-ar putea reîmprospăta echipa de Cupa Davis, mai ales că Marius Copil, sau Horia Tecău nu vor mai juca foarte mult timp la cel mai înalt nivel, din cauza vârstei pe care o au.

"În România sunt foarte mulți tineri talentați care ar putea să vină din urmă. Din păcate, unii au ales să plece la academiile din Statele Unite ale Americii, pentru că acolo condițiile sunt mult mai bune. Îl avem pe Filip Jianu sau pe Ștefan Paloși, tineri care ar putea să joace oricând în echipa noastră de Cupa Davis" , a adăugat Damian Petcu.



"Andrei Pavel nu ar fi avut loc pe terenurile noastre"


Andrei Pavel a fost unul dintre cei mai buni tenismeni din țara noastră, acesta ajungând să ocupe la un moment dat poziția 13 în circuitul ATP.

Pavel a venit la Constanța recent și s-a antrenat împreună cu Ștefan Paloși și cu Sebastian Gima pe terenurile de la Tenis Club Bright.

Întrebat dacă Tenis Club Idu ar fi fost dispus la o asemenea colaborare cu Andrei Pavel, Damian Petcu a oferit un răspuns ferm.

"Nu s-a pus problema ca Andrei Pavel să vină să se antreneze cu copiii noștri. Nu avem nici un fel de relație cu el. Și dacă ar fi venit, nu ar fi avut unde să desfășoare ședințele pentru că toate terenurile noastre sunt ocupate. Nu putem să dăm pe cineva afară de pe teren ca să intre Andrei Pavel. Noi ne respectăm foarte mult sportivii, dar și abonații care plătesc pentru a juca tenis de plăcere. Sunt chestiuni care țin de regulamentul nostru de ordine interioară și nu putem să ne abatem de la ele. Sunt convins că Andrei ar fi putut ajuta cu experiența sa, dar repet, nu ar fi avut pe ce teren să intre. Probabil și din acest motiv nu ne-a contactat" , a explicat Damian Petcu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4226 secunde