Ilie Floroiu avertizează:

"Dacă nu se găsește o soluție rapidă, copiii se vor lăsa de sport!"

3857

Articole de la același autor

Ministerul Educației Naționale nu a găsit până în prezent nicio soluție ca elevii de la cluburile sportive școlare să se poată antrena după perioada de pandemie de coronavirus. Sportivii de la LPS "Nicolae Rotaru" Constanța nu și-au reluat pregătirea, astfel că aceștia ar putea lăsa sportul pentru alte activități.

Fostul director al CS Farul Ilie Floroiu spune că este inadmisibil ca așa ceva să se întâmple și speră ca cineva să găsească totuși o soluție pentru această situație.

"Nu este deloc în regulă că sportivii de la cluburile sportive școlare nu se pot antrena. Lumea trebuie să se gândească și la aceste cluburi care fac parte din rețeaua Ministerului Educației Naționale. Aceste cluburi reprezintă o pepinieră pentru sportul românesc. Ar trebui să se gândească cineva la o soluție, astfel încât acești copii să înceapă ușor să își intre în ritm.

S-ar putea să ne trezim că o parte bună dintre acești copii nu mai vor să facă sport. Aud părinți care se plâng că nu mai pot ține copiii în casă. Este păcat ca acest segment foarte important pentru sportul românesc să nu aibă susținere. Vor începe campionatele naționale și atunci, cum vor participa aceste cluburi? Ei fac parte din mișcarea sportivă românească. Ar fi păcat ca o parte dintre acești sportivi să abandoneze activitatea.

Trebuie să se găsească o soluție în așa fel încât viața copiilor să nu fie pusă în pericol, dar să se respecte acele distanțări fizice și să înceapă antrenamentele. Există foarte mulți copii cu probleme de sănătate și vor fi și mai mulți dacă nu li se va permite să facă sport. Ministerul Educației ar trebui să găsească o soluție, pentru că altfel ar putea fi scos vinovat pentru scăderea valorii sportului în România. Așa cum Ministerul Tineretului și Sportului a găsit soluții pentru reluarea activității, așa ar trebui să procedeze și Ministerul Educației", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ilie Floroiu.

Constanța are nevoie de Sala Polivalentă

Construirea Sălii Polivalente în Complexul "Badea Cîrțan" a devenit un subiect delicat în Constanța. Ilie Floroiu laudă inițiativa Primăriei Constanța și spune că toată lumea are nevoie de această sală.

Legat de demolarea stadioanelor ITC, Metalul și Constructorul-Cleopatra, Floroiu spune că nu cunoaște dosarele și speră ca, la final, toată lumea să fie mulțumită.

"Eu, ca cetățean al acestui oraș, vă spun că orașul Constanța are nevoie de o sală polivalentă, care trebuie finalizată cât mai repede. Este așteptată de copii, de părinți, de federațiile naționale, pentru că aici trebuie să se organizeze multe competiții naționale sau chiar internaționale.

Nu știu care este exact problema acolo, dar trebuie să găsim soluții pentru ca sala să fie finalizată, iar cei de la Metalul să își continue și ei activitatea. Nu au nicio vină acei copii, dar se pot găsi soluții, astfel încât toată lumea să-și continue activitatea", a adăugat Ilie Floroiu.

"Mulți sportivi și-au pierdut din vitalitate"

Atletismul constănțean se află pe o pantă ascendentă, iar acest lucru se întâmplă datorită unor sportivi precum Cristina Bujin, Andreea Lefcenco, dar și antrenorilor lor.

Cristina Bujin trage tare să ajungă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la fel și Andreea Lefcenco, însă pentru acest lucru, ambele trebuie să își realizeze baremul de calificare.

Ilie Floroiu spune că este greu ca cineva să mai atingă performanțele sale, dar își dorește acest lucru din toată inima.

"Să sperăm că vom avea atleți la Jocurile Olimpice de la anul. Suntem optimiști. În luna iulie, vor începe și competițiile și sper să intrăm într-un anumit ritm. 2020 este un an de supraviețuire. Din cauza acestei pandemii, s-a creat o stare negativă care pe unii i-a făcut să renunțe la activitatea sportivă. Constat că mulți și-au pierdut din vitalitate. Vom vedea ce se va întâmpla.

Guvernul Japoniei spune că prestigioasa competiție va fi anulată definitiv dacă acest virus nu va dispărea. Noi avem atleți de valoare care se pot califica.

Nu știu dacă va apărea prea curând cineva care să îmi depășească mie performanțele, dar am încredere că totuși acest lucru se va întâmpla", a concluzionat Ilie Floroiu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3917 secunde